Redactie
Redactie Leren 14 jan 2020

Instagram zet achtervolging in op TikTok en introduceert langverwachte functies

Instagram heeft een update uitgebracht die nieuwe functies toevoegt aan het onderdeel Boomerang, lezen we op tech broertje Want. Dit zijn functies waar gebruikers al lange tijd naar uitgekeken hebben. Met Boomerang kunnen gebruikers snel korte video’s maken die zichzelf blijven herhalen.

Sinds de lancering van TikTok worden allerlei sociale netwerken eigenlijk gedwongen om in een rap tempo nieuwe functies en features uit te brengen, zodat ze relevant blijven in de strijd van het populairste netwerk van dit moment. Als het dan functies zijn waar gebruikers naar hebben uitgekeken, dan scoor je als bedrijf gemakkelijk wat punten. En dat is precies wat Instagram nu gedaan hebben met nieuwe Boomerang-mogelijkheden.

Boomerang van Instagram krijgt meer opties

De update zorgt ervoor dat Instagram-gebruikers, die zot zijn op Boomerang, toegang krijgen tot functies als SlowMo, Echo blurring en Duo. Ook kan de lengte van de video’s aangepast worden, waar nodig.

Dit is één van de meest belangrijke updates tot nu toe voor Boomerang en is sinds afgelopen weekend beschikbaar voor iedereen die de app gebruikt. Mocht je de app al geüpdatet hebben, dan tref je de nieuwe functies aan door naar links te vegen, aan de onderkant van het scherm. Dan krijg je namelijk toegang tot de opties voor Stories.

Lees ook: Waarom TikTok ideaal is om geweldige Instagram Stories te maken

Dit zijn de nieuwe functies

Met SlowMo ben in je staat video’s te vertragen, zoals de naam al doet vermoeden. De video’s worden dan in snelheid gehalveerd. Met Echo voeg je een soort motion blur toe (de onscherpte die ontstaat bij een snelle beweging), terwijl Duo voor een meer gedigitaliseerde look moet zorgen. Vooral die laatste optie moet je zelf even uitproberen om echt te begrijpen wat het doet. En dan hebben we nog Trimming: de mogelijkheid waarmee je de lengte van video’s kunt beperken.

De nieuwe effecten zijn natuurlijk niet nieuw of innovatief, maar geven makers wel meer mogelijkheden hun creativiteit kwijt te kunnen in Boomerang van Instagram. Het is nog niet duidelijk of de nieuwe effecten exclusief voor Boomerang blijven of ook naar andere delen van de fotodeeldienst komen.

Verder lezen over Instagram?

In 4 weken naar een productiever leven?

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Instagram zet achtervolging in op TikTok en introduceert langverwachte functies
Sluiten