Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Leren 18 januari 2019

De Instagram cursus ‘Productiviteit on fleek’ leert je iets beters dan jezelf een schop onder je kont geven

Waarschijnlijk ben je ook weleens teleurgesteld aan het einde van de dag met hoeveel je bent opgeschoten. Misschien lukte het je niet te focussen, wist je niet waar je in hemelsnaam moest beginnen of heb je toch weer een Netflix-serie aangezet. Daar kan ik mezelf ook weleens op betrappen. Heeft de Instagram cursus Productiviteit on fleek van C Academy daar verandering in gebracht?

Ik word al een tijdje geïnspireerd door Charlotte van ’t Wout op Instagram. Op het account @celinecharlotte deelt de onderneemster namelijk tips die niet alleen interessant zijn voor ondernemers, maar voor ambitieuze vrouwen in het algemeen. Ik was dus ook benieuwd naar hoeveel nieuwe tips ik zou krijgen. Spoiler: veel!

Instagram cursus?

First things first: wat moet je je voorstellen bij een cursus op Instagram? Je koopt een ticket via de webshop van C Academy voor 74 euro en stuurt een volgverzoek naar het account van Instagram cursus. Daar krijg je tien dagen lang de cursus over het onderwerp dat je hebt gekozen via de Stories.

In de feed kunnen deelnemers aan elkaar tips geven of vragen stellen aan Charlotte. Dat vond ik een hele grote plus: je leert niet alleen veel over – in dit geval – productiviteit, je wordt ook deel van een community. Ook in de twee livesessies die je kunt bijwonen kun je vragen stellen.

Elke dag heeft een ander thema. Charlotte heeft aan alle aspecten van productiviteit gedacht in Productiviteit on fleek.

  • Mindset
  • E-mail
  • Structuur
  • Perfectionisme
  • Habits
  • Focus
  • Grenzen
  • Uitstellen
  • Keuzes
  • Tempo

productiviteitonfleek, instagram, cursus, productiviteit

De cursus Productiviteit on fleek

De tips zijn échte tips, niet dingen die je overal al leest. Dat heeft twee redenen, denk ik. Ten eerste natuurlijk haar ervaring. Charlotte runt twee succesvolle bedrijven en heeft inmiddels heel goed uitgevogeld wat voor haar werkt. Maar ze is ook eerlijk: het zal echt niet elke dag rozengeur en maneschijn zijn. Dat brengt me op de volgende reden: het veranderen van je mindset.

Het is het thema van de eerste dag, maar komt gedurende de Instagram cursus vaak terug. In plaats van jezelf een schop onder de kont geven, kun je ook lief zijn voor jezelf. Je mindset heeft zoveel invloed op je productiviteit. Misschien denk je wel dat je alleen productief bent als je veel hebt gedaan. Je ziet dat waarschijnlijk als feit, maar het is eigenlijk een mindset die je kunt veranderen.

Lees ook: Charlotte van ‘t Wout was wereldwijd de eerste met cursus op Instagram: “Er deden al 3.000 mensen mee”

Praktische tips

Maar daarnaast geeft Charlotte in Productiviteit on fleek ook een hoop praktische tips. Zoals hoe je ‘inbox zero’ voor elkaar krijgt, of hoe themadagen je helpen productiever te worden. Over dat laatste heeft ze het weleens op haar persoonlijke account gehad, maar hier gaat ze veel dieper in op waarom en hoe ze dit doet.

De Stories bekijken duurt elke dag zo’n 15 minuten. Een dag geen tijd? De dagen blijven als highlights staan en zijn dus op een door jou gekozen dag te bekijken. Je hoeft niet enthousiast mee te pennen. Mag natuurlijk wel, maar er is ook een e-book wat je kunt downloaden met alle tips en informatie. Wel echt handig vond ik, want aantekeningen maken gaat bij een Instagram cursus ook niet zo makkelijk. Je moet dan natuurlijk je vinger gebruiken om de Stories op ‘pauze’ te zetten.

Dat is ook meteen het enige nadeel van de cursus. Ik moet daarbij wel zeggen dat Charlotte soms wel vanuit een ondernemersperspectief kijkt (logisch ook), voor iemand in loondienst is het invoeren van themadagen soms wat moeilijker bijvoorbeeld. Maar toch zijn alle tips wel altijd om te buigen naar jouw situatie, wat die ook mag zijn.

Deze 11 powervrouwen hebben ons in 2018 geïnspireerd

Het resultaat?

De cursus is nog maar net afgelopen en ik merk nu al resultaat. Zo heb ik deze week ineens tijd over om strategische plannen te maken (in plaats van alleen content schrijven, mailen, eindredactie etc.). En toen het een dagje niet zo lekker ging, vond ik dat véél minder erg dan dat ik dat eerder zou vinden. Natuurlijk is het veranderen van je mindset niet 1, 2, 3 gedaan, maar de eerste stappen zijn gemaakt.

Meer informatie over deze cursus of één van de andere vind je op de website van C Academy. Charlotte geeft ook cursussen over tarieven bepalen en grenzen stellen als introvert.

Wij mogen twee kaartjes (t.w.v. 74 euro) weggeven voor de volgende cursus #worthit! Deze gaat over tarieven en verdienmodellen bepalen. Stuur voor donderdag 24 januari een mailtje naar [email protected] en vertel daarin waarom je graag mee zou willen doen aan de cursus. 

Meer lezen over productiviteit?

Reageer op artikel:
De Instagram cursus ‘Productiviteit on fleek’ leert je iets beters dan jezelf een schop onder je kont geven
Sluiten