6 tips voor een steengoede bio op Instagram

Het invullen van je bio op Instagram is niet iets wat je even snel tussendoor moet doen. Volgens onderzoek hebben mensen maar twee tienden van een seconde nodig om een mening te vormen over jouw account. Zeker als jij je Instagram zakelijk wil inzetten, is het belangrijk dat die eerste indruk goed is.

Maar: geen paniek! Met dit stappenplan moet het zeker goed komen.

Het begint met je naam

Veel mensen vullen bij ‘naam’ hun naam in. Logisch! Toch is dit is een gemiste kans, omdat de woorden die hier gebruikt worden ‘zoekbaar’ zijn. Kortom, als jij coach in je naam hebt staan en mensen zoeken hierop, dan kan jij op deze manier gevonden worden.

instagram bio naam met keywords

Houd het overzichtelijk

Zorg dat je Instagram bio overzichtelijk blijft. Als je alles achter elkaar zet, is je bio niet prettig leesbaar. Je kunt via je computer of laptop heel makkelijk al je informatie netjes onder elkaar zetten. Emoticons zijn daar een handig hulpmiddel, maar daarover hieronder meer.

instagram bio ideeen

Emoticons are your best friend

Emoticons zijn niet alleen een handige manier om je bio leesbaarder te maken, ze zorgen er ook voor dat ‘ie speelser wordt. Instagram is nou eenmaal een socialmediakanaal, waardoor je – zelfs als je een merk bent – niet te zakelijk over wil komen.

Lees ook: Zo maak je je eigen gifjes voor Instagram

Voeg een website toe

Je bio is de enige plek waarin je een klikbare link kwijt kan. Hier kan je linken naar je website of blog. Wil je eigenlijk meerdere linkjes kwijt? Dan kan een Linktree account verleidelijk lijken. Toch zitten hier ook veel nadelen aan en kan je beter zelf een landingspagina voor Instagram maken. Lees daar hier meer over.

Plaats een call to action

Om je volgers te verleiden om op de link te klikken, plaats je boven de link een call to action. What’s in it for them, als ze bereid zijn voor jou Instagram te verlaten. Dat kan een nieuwe blog zijn, het aanmelden voor je Instagram-cursus of een gratis e-book zijn. Voeg voor de duidelijkheid voor of na de call to action een emoji met een pijltje naar beneden.

instagram bio ideeen

Je persoonlijkheid is belangrijk

Saaie bio’s bestaan er al genoeg. Natuurlijk wil je voornamelijk aan potentiële volgers laten weten wie je bent en wat ze van je account kunnen verwachten, maar wees niet bang je persoonlijkheid daar door te laten schemeren. Waarom moeten ze nou jou volgen en niet een andere interieur blogger of beginnende ondernemer? Je persoonlijkheid natuurlijk!

Om je Instagram bio te kunnen rocken, is het belangrijk te hebben nagedacht over wat jou uniek maakt en waarom anderen jou zouden moeten volgen. Voeg een beetje persoonlijkheid toe et voila, die goede eerste indruk is gelukt!

Meer tips voor Instagram

In 4 weken naar een productiever leven?

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
6 tips voor een steengoede bio op Instagram
Sluiten