Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Mindset 5 nov 2018

5 inspirerende podcasts die perfect zijn voor onderweg

Podcasts zijn hot. En dat is niet gek. Ze zijn namelijk ideaal om onderweg te luisteren in de trein of op de fiets. Ook tijdens het hardlopen zijn ze perfect. Als je het goed doet, zijn ze niet alleen leuk om naar te luisteren, maar  steek je er ook nog eens iets van op.

Je favoriete podcast vinden is wel een kwestie van luisteren en nog meer luisteren. Iedere host heeft namelijk weer een andere stem (die je wel of niet fijn kan vinden), andere onderwerpen die ze behandelen en andere energie. Om je op weg te helpen lichten we vandaag vijf inspirerende podcasts uit.

Je kunt de volgende podcasts trouwens vaak gewoon luisteren via Spotify, iTunes of een Podcast app.

The GaryVee Audio Experience – van Gary Vaynerchuk

Gary Vaynerchuk is niet zomaar een zelfhulpgoeroe met een podcast. Gary is anders. Volgens hem hangt succes namelijk gewoon af van keihard werken. Wil je niet tien tot veertien uur per dag werken? Prima, maar zeur dan niet dat je geen miljonair bent. Als je grote doelen voor jezelf stelt, zul je ervoor moeten werken.

Gary werd bekend omdat hij één van de meest succesvolle YouTube-shows had, over wijn. Hij werkte namelijk in de wijnwinkel van zijn vader. Toen hij de omzet van 3 miljoen naar 60 miljoen opkrikte, begon hij zijn eigen bedrijf.

Het advertentiebureau VaynerMedia is onwijs succesvol en heeft een omzet van enkele honderden miljoenen euro’s per jaar. Hij beschouwt zichzelf niet als een motivational speaker, maar als een ondernemer die zijn geheimen deelt om anderen te helpen.

Wel alvast een waarschuwing: Gary is hyperactief. Als je daar van houdt, weet je zeker dat je fired up bent aan het einde van de podcast.

TED Radio Hour

Een vreemde eend in dit rijtje misschien, maar één waar je superveel van leert. TED komt je vast bekend voor van de TED Talks. Die Talks zijn vaak enorm goed, omdat de criteria om te mogen spreken erg hoog zijn. In de podcast hoor je verschillende Talks achter elkaar over één super interessant onderwerp. Een paar voorbeelden:

  • Decisions Decisions Decisions
  • Why We Hate
  • The Person You Become
  • Becoming Wise

Er zijn er al veel gemaakt, dus kun je goed uitkiezen welke onderwerpen jij nou echt interessant vindt.

The Goal Digger podcast

Misschien een beetje een cheesy naam, maar je hebt echt wat aan deze podcast. Hoe krijg ik mijn droombaan? Ben ik er klaar voor om mijn 9-tot-5 baan op te zeggen? Hoe verdien ik online geld? Hoe kan ik mijn Instagram-account laten groeien? Alle vragen die je als ondernemer zou kunnen hebben, worden beantwoord in deze podcast. Jenna Kutcher is naast fotograaf een expert in online marketing, dus ze weet echt waar ze het over heeft.

Wil je minder werken, maar meer verdienen? Dan ben je bij Jenna aan het goede adres. Zelf dacht ze haar droombaan bemachtigd te hebben, maar eigenlijk was ze uitgeput aan het werk in haar kantoor zonder ramen. Ze kocht een camera van 300 dollar op Craigslist. Toen had ze er natuurlijk geen idee van dat die camera het begin zou zijn van het miljoenenbedrijf dat ze nu runt. Heel inspirerend dus!

De Successtof Podcast

Er zijn ook een hoop leuke Nederlandse podcasts! Zoals de Successtof Podcast van Deisy Amelsbeek. Zelf noemt ze het de vrolijkste podcast over online marketing en ondernemen. Deisy is in ieder geval super enthousiast, waardoor de podcast niet saai wordt. Een paar van de podcasts die ze heeft gemaakt:

  • 5 business lessen die ik leerde van het rennen van 16 kilometer
  • Wat te doen als je als ondernemer in een dip(je) zit
  • Hoe ik 20.000 euro heb gemanifesteerd

100% Inspiratie

Als Deisy de meest vrolijke podcast heeft over online marketing en ondernemen, dan heeft Thijs wel de vrolijkste podcast over geluk en succes. Elke week interviewt Thijs Lindhout voor zijn podcast iemand op het gebied van geluk en/of succes. Hij heeft niet de minste gasten. André Kuipers, Angela Groothuizen, Gerard Ekdom, Kim Holland (ja, de porno actrice!) en Guido Weijers zijn al voorbij gekomen in 100% inspiratie.

Thijs heeft een enorm fijne stem om naar te luisteren en de interviews die hij doet zijn ook nog eens super interessant. Een bonus is het intro liedje, hoe kan je daar nou niet vrolijk van worden?

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
5 inspirerende podcasts die perfect zijn voor onderweg
Sluiten