Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Carrière 16 mrt 2019

10 inspirerende films waardoor je je dromen waar wil maken

Zelfhulpboeken en tutorials op YouTube kunnen zeker inspireren, maar af en toe moet je ook even ontspannen. Met deze tien feel good films lukt dat sowieso en toch geven ze je tegelijkertijd net dat extra zetje om je dromen waar te maken. Pak je popcorn er maar bij en kijk één (of een paar) van deze inspirerende films.

The Greatest Showman

The Greatest Showman is niet alleen een film over je dromen waarmaken (zelfs als niemand anders hetzelfde ziet als jij) en het ontstaan van het circus. Nee, het gaat ook zeker over jezelf accepteren zoals je bent en daar je kracht uit halen. “This is me!

On the Basis of Sex

On the Basis of Sex speelt zich af in 1971. Een tijd waarin vrouwen volgens de wet niet mochten overwerken, geen eigen credit card mochten hebben… Je snapt het punt. Ruth Bader Ginsburg staat aan het begin van haar carrière als juriste en worstelt met discriminatie op basis van haar geslacht. Dan stuit ze op een zaak waarmee ze het rechtssysteem voorgoed en een eeuw aan seksisme zou kunnen veranderen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal! In Nederland ging deze op 7 maart 2019 in première.

Erin Brokovitch

In deze film (die overigens is gebaseerd op een waargebeurd verhaal) wordt een alleenstaande moeder een juridische assistent. Door haar waanzinnige doorzettingsvermogen, weet ze een Californisch bedrijf neer te halen dat het water vervuilt.

The Theory of Everything

Eddie Redmayne geeft een geweldige performance in The Theory of Everything. De film vertelt het verhaal over natuurkundige Stephen Hawking. Net na zijn huwelijk met Jane, wordt er bij hem de ongeneeslijke spierziekte ALS geconstateerd.

Vaiana

Eindelijk een Disney prinses die haar eigen boontjes kan doppen. En hoe! Vaiana (of Moana in het Engels) mag dan oorspronkelijk een kinderfilm zijn, hij kan niet ontbreken in dit rijtje met inspirerende films. Vaiana draait helemaal om female empowerment én over het kiezen van je eigen pad.

Hidden Figures

Bij het kijken van de trailer alleen al krijg je kippenvel. In Hidden Figures volg je het verhaal van drie Afro-Amerikaanse vrouwen, die werken bij de NASA. Door discriminatie op basis van hun huidskleur én geslacht gaat dit niet altijd over rozen. Toch weten ze met hun intelligentie, daadkracht en doorzettingsvermogen een verschil te maken in de ruimtevaart. Meer gaan we niet verklappen, kijken maar!

Eddie the Eagle

Veel van de inspirerende films in dit lijstje zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal, en Eddie the Eagle is geen uitzondering. Het geeft een film nét dat beetje meer magie, en het is extra inspirerend als je weet dat dit verhaal (oké, een minder Hollywood-achtige versie) echt is gebeurd. Eddie the Eagle gaat over Eddie Edwards, de eerste Engelsman die meedeed aan het onderdeel schansspringen op de Olympische Winterspelen. Door zijn gebrek aan financiële hulp en nogal onconventionele manier van trainen, is Eddie de underdog.

The Pursuit of Happyness

Ook deze inspirerende film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Will Smith speelt Chris Gardner in The Pursuit of Happyness, een single vader die dakloos wordt, terwijl hij zijn zoontje probeert op te voeden. Gardner geeft zijn droom niet op, zelfs als het moeilijk wordt. Hij weet het uiteindelijk te schoppen van dakloze tot miljonair. Extra leuk: het zoontje wordt gespeeld door de echte zoon van Will Smith, Jaden.

Ratatouille

Wat is er nou inspirerender dan een rat die topkok wil worden in een Franse keuken? Wij kunnen niets bedenken. Ratatouille is een heerlijke feel good film waarin Linguini de talenten van Remy ontdekt en hem helpt zijn droom uit te laten komen.

Legally Blonde

Behoort Legally Blonde tot de inspirerende films? Jazeker! We zeiden het al eerder: uit Legally Blonde zijn een hoop belangrijke lessen te trekken. Iedereen denkt dat Elle Woods niet slim, aardig of ambitieus kan zijn. Zelfs haar ouders denken niet dat het haar lukt om tot law school toegelaten te worden. Elle bewijst bij alles wat ze doet dat ze meer dan is een mooi gezichtje. Ze weet precies wat ze wil en doet er alles aan om dat te bereiken.

Lees ook: 5 lessen die je leerde van Elle Woods (Legally Blonde) en je nu helpen bij je carrière

Veel kijkplezier!

Meer inspirerende tips?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
10 inspirerende films waardoor je je dromen waar wil maken
Sluiten