Redactie
Redactie Side hustle 28 apr 2021

3 snelle en makkelijke manieren om je inkomen vanuit huis een boost te geven

Wanneer we meer willen sparen, denken we algauw aan manieren waarop we kunnen besparen. Maar er is ook een andere manier om je spaarrekening te laten groeien: meer inkomsten genereren door extra geld te verdienen vanuit huis. Heb je een leuke baan, maar wil je toch meer verdienen?

Met deze drie manieren kun je jouw inkomen vanuit huis een boost geven, zonder dat je daarvoor gedag hoeft te zeggen tegen jouw day job.

Geef je spullen een tweede leven

Je oude spullen verkopen is wat ons betreft een tripple win. Ten eerste is die extra cash nooit verkeerd en ten tweede zorg je voor een stuk minder rommel in huis. Tel daarbij op dat het ook nog eens beter voor het milieu is als je jouw spullen een tweede leven geeft, en we snappen niet dat iedereen dit idee omarmt.

Ruim de komende tijd eens je huis op en kijk of je spullen hebt die je kunt verkopen. Kleding verkoop je bijvoorbeeld op Vinted, elektronica aan reBuy en boeken aan de Boekenbalie. Hier vind je vijf plekken waar je jouw gebruikte spullen kunt verkopen voor wat extra cash.

Vul online enquêtes in

Oké, we gaan niet liegen: je gaat niet rijk worden van het invullen van online enquêtes via sites als bijvoorbeeld PanelWizzard of i-Say. Maar het kan je toch een zakcentje opleveren op een manier waarvoor je niet hoeft te leren of te solliciteren.

Ook eens proberen? Weet dan dat niet alle sites met enquêtes betrouwbaar zijn. Check daarom altijd of een website een ISO-certificaat heeft. Dan kun je ervan uitgaan dat ze je gegevens niet doorverkopen en je niet zomaar reclame sturen. Ook als een website aangesloten is bij de brancheorganisatie MOA is dit een teken dat de website betrouwbaar is.

Begin een side hustle

Wanneer je echt een steady inkomstenstroom naast je baan wil opbouwen, dan is het opstarten van een side hustle je beste optie om extra geld te verdienen vanuit huis. Wanneer je een side hustle opstart in iets wat je ook daadwerkelijk leuk vindt, is dat natuurlijk helemaal top. Het wordt dan namelijk makkelijker om het vol te houden.

Geen idee waarin je een side hustle zou moeten starten? Op WorkJuice gaf Kim van The Side Hustle eerder al de tip om jezelf een aantal vragen te stellen. Op welke momenten vergeet je de tijd compleet? Welke taken vind je zo leuk, dat je ze zelfs gratis zou doen? Wat gaat vanzelf bij jou? Waar lees je veel over?

Let ook eens op waarvoor familie en vrienden bij jou aankloppen als ze advies of je hulp nodig hebben. Of vraag aan andere mensen waar jij goed in bent. Dit zijn vaak dingen die jou zou gemakkelijk afgaan, dat je geen idee hebt dat je hier een talent voor hebt. Hier vind je tien side hustle ideeën die je hopelijk wat inspiratie geven.

Zorg dat je niet uitgeblust raakt

Het hebben van een extra inkomstenstroom is fijn, maar zorg wel dat je voldoende rust neemt. Niemand houdt het vol om 24 uur per dag en zeven dagen per week bezig te zijn met werk. Je hebt tijd nodig waarin je aan helemaal niets hoeft te denken. Zodra je merkt dat je mentale gezondheid eronder lijdt dat je extra geld verdient vanuit huis, of dat je bijvoorbeeld geen tijd meer hebt voor je vrienden, is het verstandig af te wegen wat je belangrijker vindt. Geld is fijn en belangrijk, maar vrije tijd ook!

7 manieren om meer te gaan verdienen dit jaar

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
3 snelle en makkelijke manieren om je inkomen vanuit huis een boost te geven
Sluiten