Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Werkplekken 14 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

12 dingen die iedereen die op een kantoor werkt herkent

Leuk, mensen die hippe banen hebben waarvoor ze elke dag in een koffietentje zitten te brainstormen. Maar let’s face it, de meeste mensen zitten gewoon dagelijks op kantoor. In kantoortuinen met slechte koffie, welteverstaan. Deze dingen herkent iedereen die op een kantoor werkt.

1. Je haalt nooit alleen koffie voor jezelf

Als je net binnen bent, kun je er misschien nog mee wegkomen om met je slaperige hoofd weg te glippen naar het koffiezetapparaat en een bakkie voor jezelf te zetten. De rest van de dag daarentegen moet je wel een rondje maken. Drie koffie, twee thee… Got it. Heb je tenminste weer even een pauze.

2. Slechte koffie, welteverstaan

Goede koffie-automaten? Die kennen ze niet op de meeste kantoren. En dat terwijl je dat zwarte goud toch écht nodig hebt als je de werkdag fatsoenlijk door wilt komen.

3. Je manager vindt dat iedereen moet scrummen

Hangt er naast jou aan de muur ook een groot bord dat over sprints en user stories gaat? Praten mensen dagelijks over scrummasters, agile en stand-ups? Gefeliciteerd, je werkt op een hipsterkantoor!

Dit vind je misschien ook interessant: Zijn we productiever op het werk als we naar muziek luisteren?

4. En hij of zij praat met woorden als ’terugkoppelen’, ‘uitdaging’ en ‘klankborden’

Ja jongens, als we nu even doorpakken kunnen we morgen goed benchmarken om te levelen met de klant. Maar dan moeten we wel out of the box denken.

5. Je zit op een ergonomische stoel waar je eigenlijk niets van snapt

Dat hendeltje hier voor de hoogte, een klepje daar voor de rugleuning en oh ja, de armleuningen kun je ook nog verstellen. Maar hoe vaak je dat filmpje met uitleg ook bekijkt, écht lekker zit het nooit. Gelukkig hebben ze daar ook iets op bedacht: verstelbare tafels. Want tja, zitten is het nieuwe roken.

6. Lunchen op kantoor  is precies hetzelfde als op de middelbare school

Herinner je je de lunch op de middelbare school nog? Als de bel ging, liep je met je vaste vriendinnengroepje naar de kantine om je bammetjes op de eten aan een lange tafel. En da’s nu eigenlijk niet zo heel anders. Op de meeste kantoren staan medewerkers stipt om 12 uur naast hun bureau om te lunchen met de collega’s die ze de rest van de dag ook al zien. Mengen? Waarom?

Dit vind je misschien ook interessant: Hoe werken salarisschalen precies?

7. Je mailt en ‘slackt’ de hele dag met collega’s die praktisch naast je zitten

En dan zijn er zelfs mensen die naast je bureau komen staan om te vragen of je hun mail hebt gekregen.

8. Maar je ergert je kapot aan mensen die standaard ‘reply all’ aanklikken

HOE. DAN?

9. In de zomer is het te warm, in de winter te koud

En dan weet je eigenlijk nooit precies wat je aan moet. Kom je weg met blote benen als het buiten 30 graden is en de airco het niet doet? En sta je in de winter voor schut als je met sjaal en handschoenen achter je toetsenbord zit? Spoiler: vooral doen, jouw eigen kantoorgemak gaat voor.

10. Er is al-tijd eten

Is er een collega jarig? Taart. Is er een succes dat gevierd moet worden? Taart. Hebben jullie honger? Tja, taart. En dan zeggen ze dat weekenden er zijn voor cheat days

11. Vergaderingen duren altijd net iets te lang

Als je pech hebt, zit je de hele dag in zo’n bedompt hokje te praten. Een hokje met glazen muren, welteverstaan, want dat hoort bij een transparante werkomgeving. En de conclusie? Da’s meestal iets als ‘laten we er binnenkort nog even over brainstormen’.

12. Je leeft voor vrijmibo’s

Want die maken het allemaal waard.

Toch liever een kantoor thuis?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Een stukje maand over aan het eind van je salaris? 💸

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
12 dingen die iedereen die op een kantoor werkt herkent
Sluiten