Koffie drinken, flexwerken en carrière-cursussen volgen doe je bij Idéfix

‘Maak slapende ideeën wakker’, zo luidt de slogan van idee-café Idéfix in Amsterdam. De koffiebar gelooft erin dat er in iedereen slapende ideeën schuilen. Behalve steengoede koffie, kom je er ook voor interessante cursussen en om te flexwerken. 

Middenin de authentieke buurt de Jordaan vind je Idéfix. De naam is lang geleden bedacht door de oprichters Kirsten en Anne en komt van ‘idée fixe’.

Werkplaats voor ideeën

Het hoekpand heeft grote ramen en geeft je vanaf de gracht zicht op de koffiebar. En dat is niet geheel onbelangrijk: goede koffie is de draaiende motor van een pand vol ondernemers. En daar zijn er een boel van, want er zijn talloze werkplekken te huur, full- of parttime (€120,- tot €220,- per maand).

Je omgeeft je dan met een tal van andere ondernemers en creatieven én krijgt uiteraard die heerlijke koffies en tosti’s voor een extra goede prijs. Eerst even oefenen? No problemo: vraag gewoon een proefdag aan.

Inspirerende evenementen

Om ideeën aan te wakkeren, moet je geïnspireerd worden is het idee van Idéfix. Daarom worden er regelmatig evenementen georganiseerd met inspirerende sprekers en leerzame onderwerpen. Deze maand kun je bijvoorbeeld langsgaan voor een event ‘creatief met geld’, ‘fixers brunch’ of wip in december langs voor ‘de Geen Idee-tafel’, ‘nieuwe paden banen’ of ‘vrij met geld’.

De evenementen kosten zo’n €10,- per stuk, maar met een abonnement (€30,- per maand) kun je onbeperkt alle evenementen bijwonen. De werkplek is dus ideaal voor zzp’ers, je komt er door de evenementen makkelijk in contact met andere freelancers.

Dit zijn de beste werkplekken in Amsterdam Oost

En… het 90 dagen programma

Met het 90 dagen programma steek je de handen uit de mouwen en ga je bouwen aan je toekomst. Het programma draait om ontdekken, verbinden en waarmaken. Heb je een idee? Iets wat je graag wilt doen? In deze cursus ga je samen met anderen experimenteren met je idee. Het zijn negen groepsavonden en zes individuele sessies waarin jouw idee gaandeweg in beweging komt.

Heb je nog helemaal géén idee van wat je wilt doen? Of denk je dat je geen idee hebt? Dan kan je ook de cursus ‘De verkenning’ volgen. Je gaat onderzoeken wat je wilt en kunt. Je gaat op zoek naar je verlangens. De cursus bestaat uit vijf individuele sessies met oprichtster Anne.

Adres van Idéfix

Ben je toevallig in de buurt? Zeker waard om eens langs te gaan, al is het voor de goede koffie. Je kunt Idéfix vinden aan de Bloemgracht 99.

Meer werkplekken in Amsterdam?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Koffie drinken, flexwerken en carrière-cursussen volgen doe je bij Idéfix
Sluiten