Tessa Ham
Tessa Ham Mindset 21 aug 2021

12 ideeën om je leven op orde te krijgen dit weekend

Toen we als kind maar niet konden wachten tot we groot waren, valt dat ‘adulting’ in de praktijk behoorlijk tegen. Soms heb je het gevoel dat je maar wat doet en je ontplofde voorraadkast en mailbox zijn het bewijs. Wil je je leven weer een beetje op orde krijgen?

Dan is dit weekend het ideale moment om hiermee aan de slag te gaan.

Ideeën leven op orde krijgen

We delen in dit artikel maar liefst 12 ideeën om je leven eens goed aan te pakken. Kies de plannen uit waar je echt behoefte aan hebt of doe ze allemaal (in de komende tijd).

1. Ruim je telefoon op

Verwijder alle apps die je toch niet meer gebruikt en zoek je foto’s eens goed uit. Moet je echt al die screenshots bewaren, bijvoorbeeld? Misschien niet de leukste weekendtaak, maar het moet toch ooit gebeuren. Waarom dan niet nu? Je zal jezelf achteraf dankbaar zijn.

Wil je het helemaal serieus aanpakken? Op veel telefoons kun je tegenwoordig mapjes maken met verschillende apps. En wist je dat je met IOS 14 zelfs de look van je apps kan aanpassen? Een tip voor de organisatiefreaks: zoek op ‘phone organization‘ op Pinterest en je leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

2. Organiseer je koelkast of voorraadkast

Ben je altijd alles kwijt in je koelkast of voorraadkast? Maak dan eerst een tripje naar de Ikea, Action of Blokker en haal genoeg opbergboxen in huis. Dan is het vervolgens een kwestie van opruimen en organiseren. Dat staat helemaal slick als je met behulp van een lettertang je boxen ook nog eens labelt.

7 perfecte banen voor mensen die van organiseren en lijstjes houden

3. Geef je meubelen een nieuwe plek

Geen budget voor een nieuw interieur? Wanneer je jouw meubelen op een nieuwe plek zet, geeft dit ook een heel ander gevoel. Maak gelijk alles goed schoon en je huis voelt weer als nieuw!

4. Of pak een kleine ruimte in je huis aan

Wanneer je een klein budget hebt, kan je er ook voor kiezen om een kleine ruimte in je huis aan te pakken. Kies bijvoorbeeld voor de zithoek, het toilet of je tuin en maak het gezellig. Wedden dat je op een geluksgevoel achteraf kunt rekenen?

5. Plan maaltijden voor de week (en meal prep ze!)

Je maaltijden van tevoren bedenken gaat je een hoop tijd en geld besparen. Maak een boodschappenlijst voor de hele week en maak een tripje naar de supermarkt. Als je jezelf in het weekend helemaal een cadeau voor de rest wil geven, kun je ze ook alvast meal preppen.

6. Krijg je mailbox naar inbox zero

Dat lijkt onmogelijk als je naar je honderden ongelezen mailtjes kijkt, maar dat is het niet. De kans is groot dat die overvolle mailbox je alleen maar stress oplevert, dus maak daar dit weekend korte metten mee.

Zo bereik je inbox zero (ja, het is echt mogelijk!)

7. Ruim je computer op

En als je toch zo lekker bezig bent geweest met je mailbox, kun je ook je bestanden op je computer eens goed uitzoeken. Je bestanden indelen in logische mappen, gaat je zoveel plezier opleveren.

8. Daag jezelf uit een nieuwe gewoonte aan te leren

Welke gewoonte wil jij jezelf al een hele tijd aanleren? Is het elke dag een wandeling maken, een yogasessie doen, mediteren, een hoofdstuk van een boek lezen? Wat het ook is voor jou: spreek met jezelf af dat je dit de komende 30 dagen elke dag gaat doen (geen excuusjes!) en begin er dit weekend mee.

9. Bedenk een ochtendroutine

Over gewoontes gesproken: waarom zou je niet eens je ochtendroutine onder de loep nemen? Denk eens goed na hoe jij je dag het liefst zou willen beginnen. Is dat gehaast uit bed komen om je de hele dag gehaast te voelen? Of is dat met een moment voor jezelf?

5 gewoontes in je ochtendroutine voor een productieve dag (zelfs als je de ochtend haat)

10. Doe een grote clean-up op Instagram

We hebben het vaak over de negatieve impact die Instagram op onze mood kan hebben. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk door iedereen te ontvolgen je geen goed gevoel over jezelf geeft. En volg mensen die dat juist wel doen!

11. Leg je telefoon dit weekend weg

Als ik naar mezelf kijk, heeft Instagram vooral in het weekend een slecht gevoel op hoe ik me voel, omdat iedereen leukere dingen met zijn leven lijkt te doen dan ik. Herkenbaar? Leg je telefoon dit weekend dan gewoon weg. App vrienden en familie dat je niet bereikbaar zal zijn (dat scheelt je een hoop onrust) en kijk wat het telefoonvrije weekend je oplevert.

12. Ga met jezelf op date

Het moet wel leuk blijven natuurlijk. En aangezien veel van de dingen op deze lijst met ‘opruimen’ te maken hebben, is het belangrijk om dit weekend ook wat leuks te doen. Pak een terrasje met een fijn tijdschrift, koop bloemen voor jezelf, of plof op de bank met je favoriete (slechte) film en bestel je favoriete eten.

12 self-care ideeën die je vanaf nu elke maand kan inplannen als afspraken met jezelf

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Life Goals Mag

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
12 ideeën om je leven op orde te krijgen dit weekend
Sluiten