Wil je een briljant idee voor een onderneming? Doe de afwas

Heb je ooit de droom gehad om een eigen onderneming op te starten, maar kwam je nooit met het ‘juiste’ idee? De kans is groot dat je jezelf te hard aan het pushen bent om een perfect plan te bedenken. Wil je echt een briljant idee voor een onderneming? Doe dan de afwas! Hoe bizar het ook klinkt, het werkt echt.

De keuken is de plek in huis waar het gezinsleven plaatsvindt en we met elkaar socializen. Door bezig te zijn met alledaagse huishoudelijke klusjes ben je bewuster en focus je je sneller op eenvoudige verbeteringen. Hier zijn vier tips om je te helpen met het bedenken van je ondernemingsidee.

Ook interessant: 5 (bijna) gratis online opleidingen om je digitale skills te verbeteren

Geef controle aan je leven

Oké, dit klinkt veel zwaarder dan we bedoelen. Don’t worry, je hoeft niet opeens alles in je leven op een rijtje te hebben. Maar door doelen voor jezelf te stellen, help je jezelf met het overwinnen van levensdilemma’s. Door antwoord te geven op waar je nou écht goed in bent en waar jij nou gelukkig van wordt, kan het duidelijker worden waarin jij een onderneming moet starten.

Laat je emoties je leiden

Vind je iets echt vreselijk? Probeer te bedenken hoe je het anders kunt aanpakken. Is er iets wat het gebruik van dit product prettiger maakt? Wat zou jij willen dat er verandert aan dit product? En heb je wel alle kennis van dit product?

Kleine vragen als dit kunnen je enorm helpen met het bedenken van een onderneming. Je hoeft namelijk niet een geheel eigen product te bedenken. Er moet alleen iets toegevoegd zijn wat jouw product anders maakt dan die van alle anderen.

Luister naar de mensen om je heen

Het kan soms misschien een beetje lastig zijn, maar je hebt de meningen van mensen in je omgeving nodig. Of het nou gaat om het advies van je vrienden, familie of buren. Dat maakt niet uit. Uiteindelijk kunnen zij allemaal jouw toekomstige klanten zijn.

Er zijn genoeg bedrijven die de markt een hele tijd overheerst hebben met hun product. Zij zijn uiteindelijk de mist in gegaan omdat ze niet luisterden naar de consument. De consumenten hadden bepaalde kwesties en daar werd niks aangedaan. Het is dus echt belangrijk om open te staan voor feedback van je (potentiële) klanten.

Doe de Toothbrush test

De Toothbrush test, klinkt best vreemd vreemd, maar is een handige manier om je onderneming te testen. Stel jezelf de volgende vraag: “Gaan klanten mijn product elke dag gebruiken en (hoe) gaat het hun leven verbeteren?”

Dat helpt je een stapje verder met het ontwikkelen van je onderneming. Blijf deze test doen tot je helemaal tevreden een antwoord kunt geven op deze vraag.

Je eigen onderneming

Helaas kunnen we niet garanderen dat je na het volgen van deze tips een geweldige onderneming kunt opstarten. Maar de aanzet is misschien wel iets makkelijker voor je geworden. Ga jezelf niet pushen naar dat ‘perfecte’ idee, want als je dat doet gaat het er waarschijnlijk nooit van komen. Je hebt een goed idee of je hebt ‘m niet. “The only strategy that is guaranteed to fail is not taking risks.”

Nieuwsgierig naar meer?

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Wil je een briljant idee voor een onderneming? Doe de afwas
Sluiten