Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Nieuws 27 mrt 2020

Steun dit weekend je favoriete restaurant door thuis ‘uit eten’ te gaan

Het is bijna weekend. Waar we normaal gesproken op vrijdagmiddag lekker uitgebreid zouden borrelen buiten de deur en zaterdag in een restaurant zouden aanschuiven bij vrienden of familie, zijn de deuren van alle horecazaken door de crisis momenteel gesloten. Het zijn onzekere tijden voor restauranteigenaars, die nu vaak maaltijden bezorgen om het hoofd boven water te houden.

Daarom komen verschillende, soms ook concurrerende, merken en bedrijven uit de horeca- en voedingsmiddelenbranche met het branchebreed initiatief voor alle restaurants in Nederland: ‘Samen uit, samen thuis’.  Hiermee roepen ze Nederlanders op júist nu ‘uit eten’ te blijven gaan, maar dan thuis.

Eten laten bezorgen of afhalen

Je kunt heel makkelijk je favoriete lokale restaurants steunen door dit weekend hun eten te laten bezorgen. Over de 1,5 meter afstand hoef je je hierbij geen zorgen te maken. De branche benadrukt dat de door de overheid opgelegde maatregelen, zowel bij het afhalen als bij het contactloos bezorgen, gerespecteerd worden.

Lees ook: Liefde in deze bizarre tijd: de mooiste initiatieven op een rij

Wij vinden het een enorm goed idee om dit weekend thuis ‘uit eten’ te gaan. Nu alle dagen heel erg op elkaar lijken is dit een goede manier om mentaal ook fit te blijven. Haal je beste servies uit de kast, steek kaarsen aan, bestel een fantastisch gerecht en ga uitgebreid tafelen met je partner, huisgenoten of familie.

Bijzondere restaurants

Je steunt je favoriete restaurant én geniet van een heerlijke maaltijd thuis zonder dat je ervoor in de keuken hebt hoeven zwoegen. Een win-win, als je het ons vraagt! Bovendien is dit je kans om te bestellen bij restaurants die normaal gesproken nooit bezorgen, zoals bijvoorbeeld het RIJKS in Amsterdam.

Doe je mee met de actie? Deel je foto van je bezorg- of afhaalmaaltijd op social media met de hashtag #samenuitsamenthuis. Zo inspireer je anderen om ook de horeca te steunen. En bevalt het diner dit weekend je? Dan kan je de trend natuurlijk doorzetten. Trakteer jezelf op een lekkere sushi lunch volgende week. You deserve it!

Tip: check ook de liveblog van culinair zusje Culy om de tofste initiatieven uit de food wereld te zien.

Andere manieren om ondernemers te ondersteunen: Zo steun je (kleinere) ondernemingen tijdens deze crisis

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Steun dit weekend je favoriete restaurant door thuis ‘uit eten’ te gaan
Sluiten