Redactie
Redactie Werkplekken 24 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Trend voor 2022: een home office vol met pastelkleuren

Pastelkleuren kunnen niet alleen je interieur opvrolijken, maar ook een kalmerend effect hebben. Deze zachte kleuren daarom ideaal voor je thuiskantoor zodat jij rustig aan het werk kunt. Daarbij is een pastel look voor je home office nu ook helemaal in.

Denk er dus over na welke kleuren het beste voor jou werken en daarbij niet alleen te kijken naar wat jij mooi vindt, maar ook naar welke jouw werkgedrag positief zullen beïnvloeden.

6 x een thuiskantoor vol met pastel

1. Vol blauw

Wauw, wij zijn helemaal fan van deze monochrome look. Als één kleur wel kalmte uitstraalt is het blauw, dus een tint van pastel doet er nog een schepje rust bovenop voor in je home office.

2. Bohemian home office

Je kan ook verschillende kleuren pastel in je home office verwerken door middel van leuke bohemian printjes. Om het niet te druk te maken kies je dan voor neutrale kleuren voor de muren. Daarnaast is een bureau voor het raam ideaal aangezien het een positieve invloed kan hebben op je werk.

Creeër een natuurlijke home office voor rust en concentratie met deze tips

3. Een moderne look

Wil je een echte moderne look voor je thuiskantoor? Dan hoef je niet bang te zijn als je veel wit gebruikt. Witte muren met hier en daar pastel accenten in je interieur kunnen juist een simpele en stijlvolle uitstraling aan je home office geven. Met pasteltinten kom je bij een moderne stijl ook al snel bij de Scandinavisch stijl uit.

4. Scandinavisch en pastel

Moderne en Scandinavische stijlen zijn ook ideaal voor een home office met kleur. Vanwege de simpele en minimalistische elementen die vaak de basis van deze stijlen vormen kan je simpelweg een mix van pastel accenten in je interieur toevoegen om je home office in een klap een andere indruk te geven.

5. Industrieel met pastelgroen

Houd jij wel van een ruigere look voor je home office? Dan ga je al snel pasteltinten zoals roze of geel te vermijden. Wij raden dan aan om voor groen te kiezen. Een olijfgroene muur geeft een elegante en frisse look aan een industrieel home office die mooi samen gaat met meubels van metaal en hout.

6. Een eclectisch interieur

Als jij iemand bent die goed zijn hoofd erbij kan houden en juist gedijt in een drukke omgeving dan is een eclectische look misschien iets voor je. Mix verschillende tinten door elkaar in je home office waaronder pastel (om toch voor wat rust met kleur te zorgen). En plaats nog een plant in je interieur om nog meer energie en creativiteit uit te halen.

Bepaal de looks van jouw thuiskantoor op basis van je persoonlijkheidstype

Dit artikel verscheen eerder bij zusje Roomed.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Decoist

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Trend voor 2022: een home office vol met pastelkleuren
Sluiten