Tessa Ham
Tessa Ham Werkplekken 2 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

Binnenkijken in de prachtige monumentale home office van Emilie Sobels

Alle vijf de vestigingen van all female co-workingspace Hashtag Workmode zijn even Instagram-waardig, dus waarschijnlijk vermoedde je al dat de home office van Emilie Sobels even prachtig is. We mogen samen met interieurwebwinkel Westwing een kijkje nemen in haar nieuwe huis, dat in een monumentaal hofje uit 1900 in Amsterdam ligt.

Emilie Sobels is een drukke ondernemer. Naast Hashtag Workmode organiseert ze in september alweer de derde editie van The Self-Made Summit, hét businessevent voor ambitieuze vrouwen. Daarnaast heeft ze drie boeken op haar naam staan, waaronder ‘The Self-Made Guide‘. Het motiveren van vrouwen in hun carrièrepad vormt de rode draad in alles wat ze doet.

Op Instagram deelt ze niet alleen haar ondernemersavonturen en -lessen, maar gaf ze de afgelopen tijd ook een inkijkje in het verbouwen en de inrichting van haar nieuwe huis.

Emilie is eigenaar van vijf co-workingspaces waar ze altijd kan aanschuiven, maar de pandemie heeft er natuurlijk ook bij haar voor gezorgd dat ze vaker vanuit huis aan de slag moet. Een fijne home office is dan essentieel.

Bron: Emma Peijnenburg via Westwing

De home office van Emilie Sobels

Door het gebruik van gouden details in de meubelen en accessoires wordt er een chique sfeer gecreëerd. De home office voelt daarnaast warm én licht aan, een knappe combinatie die door de vele ramen en het kleurenpalet van wit, rood en roze is ontstaan.

Hoeveel werk je momenteel thuis en hoeveel op kantoor?

“Vanwege de pandemie ga ik nu zo’n drie dagen naar kantoor. Ik vind het heerlijk om daar met het team samen te zijn, omdat we op die dagen zoveel meer krijgen afgetikt met zoveel meer snelheid. Daarnaast is het heerlijk om aan het eind van de dag de deur van je kantoor dicht te trekken en een kleine commute naar huis te hebben om in je ontspanningsmodus te komen.

Tegelijkertijd geniet ik ook van het thuiswerken. In die twee dagen kom ik aan zaken toe waar ik normaal geen tijd voor heb. Een voorstel met zorg uitwerken, nadenken over een langetermijnplan of zorgvuldig een begroting opstellen. Die dingen deed ik voorheen met veel meer haast en altijd ’s avonds.”

Wat is dé tip om de dag goed te beginnen?

“Even lekker dansen op een goed nummer, met zorg een ontbijt voor jezelf maken en dan met koffie achter je bureau schuiven. Het lukt me niet vaak, maar áls het lukt zijn dit wel heerlijke ochtenden om te starten met je werkdag.”

Home office van Emilie Sobels
Bron: Emma Peijnenburg via Westwing

Wat heeft een home office voor jou allemaal nodig?

“Goede verlichting is key. Liefst bakken daglicht, maar ook fijne verlichting om je focus te houden als je ’s avonds nog even doorwerkt. Daarnaast is een groot bureau, op een goede hoogte erg belangrijk.

Sinds kort heb ik ook een hele fijne headset (van EPOS) die een supergoede noise cancelling stand heeft, waardoor ik me goed kan focussen als de buren ineens spontaan gaan verbouwen.

Emilie Sobels in haar home office
Bron: Emma Peijnenburg via Westwing

Ik kan me niet concentreren als het een rommeltje is, de kamer waarin ik werk moet dus opgeruimd zijn. Items die me meenemen naar mooie momenten of producten met een verhaal maken me blij.

Overal in mijn huis staan vazen met bloemen en wordt er kleur gebruikt. Vrolijke kussens, gekleurde kaarsen – ook al staan die overdag niet aan – en mooi glas- en servieswerk voor genoeg water en koffie gedurende de dag kunnen wat mij betreft ook niet ontbreken.”

Wat zijn voor jouw de ideale ruimtes om in te werken?

“Natuurlijk mijn thuiskantoor, met een goede stoel, groot scherm en notebooks binnen handbereik. Ik bel graag lopend of zittend op een lekker bankje, dus dat doe ik vaak in de woonkamer.”

woonkamer van Emilie Sobels
Bron: Emma Peijnenburg via Westwing

“Ook bel ik vaak in het raam van mijn slaapkamer, met de zon op m’n gezicht.”

Emilie Sobels in haar slaapkamer
Bron: Emma Peijnenburg via Westwing

Hoe maak jij jouw home office persoonlijk?

“Door souvenirs van vakantie met een speciale herinnering in mijn home office terug te laten komen. Maar ook door foto’s van fijne momenten in een mooie lijst of items die ik van een bijzonder persoon of voor een bijzondere gelegenheid heb gekregen.”

We sluiten dit artikel af met een aantal fun facts over Emilie Sobels:

  • Lievelingskleur: momenteel lila en donkerblauw, maar het verschilt per ruimte, per dag en per seizoen.
  • Lievelingstrend: zebra!
  • De ideale work-playlist op Spotify: Polo en Pan.
  • Favoriete bureausnack: bananenbrood, koffiebroodje, pastel de nata.
  • Wat volgers niet van haar weten: “Ik ben behoorlijk onhandig en soms een beetje lomp.”

See somehting you like? Dan hebben we goed nieuws. Via Westwing kun je nu het interieur van Emilie Sobels met korting shoppen. Wij weten het wel: die fluwelen fauteuil verdwijnt in ieder geval in ons online winkelmandje.

Binnenkijken bij de mooie kantoren van Hashtag Workmode

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Binnenkijken in de prachtige monumentale home office van Emilie Sobels
Sluiten