Hoe vaak moet je je koffiemok eigenlijk afwassen?

De realiteit van de werkende mens wordt vaak gekleurd door… koffie. Eerlijk gezegd kunnen wij ook nog maar moeilijk zonder (en eerder schreven we wat de logica daarachter is). Maar hoe vaak moet je je favoriete koffiemok eigenlijk wassen?

Op sommige dagen wassen we onze koffiemok goed af, op andere dagen vullen we achteloos koffie bij zonder dat we er ook maar de kraan op zetten. Of misschien werk je in een groot pand waar je niet zomaar je koffiemok kán afwassen. Maar kan dat kwaad?

Wij doken het internet op om antwoord te kunnen geven op dit koffie-vraagstuk.

1. Hoe vaak moet je je koffiemok wassen?

Het volstaat om minstens één keer per dag je koffiemok uit te spoelen met heet water. Drink je meerdere koffies per dag? Dan kan het geen kwaad om je koffiemok tussendoor extra uit te spoelen. Zeker als je ook melk(schuim) bij je koffie drinkt, kan je het beste het een gewoonte maken om na iedere koffie je kop te spoelen met heet water.

2. Volstaat heet water?

Als je een lichtgekleurde koffiemok hebt, zal je koffie (of thee) automatisch donkere plekken achterlaten aan de binnenkant van je kop. Dat is geen drama natuurlijk, maar wil je dit koste wat kost vermijden, gebruik dan afwasmiddel.

3. En wat dan met de vaatwasser?

Of er een verschil is tussen handmatig afwassen of de vaatwas? Het voordeel van een vaatwasser is dat het beter de strijd aangaat met bacteriën die zwarte vlekken nalaten in je kop. Handmatig wassen is dan weer net iets minder agressief voor je kop en hiermee hou je je mok wellicht langer in goede staat.

4. Wanneer is een mok aan vervanging toe?

Zo lang je koffiemok geen barstjes heeft, kan je ze erg lang blijven gebruiken. Natuurlijk zullen er altijd sporen van slijtage ontstaan (once again: donkerkleurige vlekken aan de binnenkant!), maar kwaad kan dit in principe niet.

5. Hoe het beste vlekken verwijderen?

Als een doorsnee spoelbeurt of vaatwasbeurt je koffiemok niet voldoende reinigt, ga dan voor een tequila oplossing. Hiervoor maak je een mengsel van zout en citroen waarmee je over de vlek schrobt. Works like magic!

Et voilà, dat weten we dan ook weer! Geniet van jullie koffie en werk ze vandaag!

Meer lezen over het kantoorleven

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Hoe vaak moet je je koffiemok eigenlijk afwassen?
Sluiten