Jaime Andreas
Jaime Andreas Geld 17 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Yes – dit zijn 6 hobby’s waar je geld mee kunt verdienen

Veel mensen beseffen niet dat geld verdienen met hobby’s een ding is. Hoe leuk is het om wat extra geld te verdienen door iets te doen wat je leuk vindt. Met dit geld kun je weer andere leuke dingen doen. Het geld zal in het begin waarschijnlijk niet genoeg zijn om al je vaste lasten mee te betalen, maar wie weet kun je er wel een succesvol bedrijf van maken.

Geld verdienen met hobby’s gaat niet vanzelf. Je moet er veel energie, tijd en aandacht in steken om het succesvol te maken. Wel geeft dat een nieuwe uitdaging aan een hobby die je misschien al je hele leven uitvoert.

6x geld verdienen met hobby’s

Je ziet het vaak genoeg dat mensen gepassioneerd zijn over schrijven, bakken of DIY dat ze daar een blog van maken en cursussen geven. Dat is een slimme simpele manier om wat extra’s uit jouw hobby te halen. Hieronder staan nog meer manieren om geld te verdienen met je hobby.

1. Sieraden maken

Heb je het altijd al leuk gevonden om te knutselen en je eigen sieraden te maken? Dan is het een gaaf idee om je eigengemaakte sieraden te verkopen via een website zoals Etsy. Maak een leuke pagina op Instagram om mooie foto’s van je sieraden te maken en ze een beetje te promoten. Hoe tof is het om andere mensen jouw sieraden te zien dragen?

2. YouTube

YouTube is hot and happening. Iedere dag plaatsen duizenden mensen filmpjes op de website. Het is dus lastig om op te vallen. Toch kun je ook heel groot worden als je er veel tijd en aandacht in steekt. Je kunt allerlei soorten filmpjes maken. Van make-up tutorials zoals Nikkie de Jager, je kunt je dag vloggen of praten over boeken en series.

3. Sporten

Ben je een echte fitgirl? Verdien dan wat extra geld door speciale workouts te geven aan vrienden of familie. Of maak een leuke workout-video voor YouTube. Workout-videos zijn reuze populair.

4. Koken

Geld verdienen met koken kan door je eigen recepten op een blog te knallen, maar je kunt ook een thuisrestaurantje beginnen door eerst vrienden en familie uit te nodigen en uitgebreid voor ze te koken. Als het een succes is kun je langzamerhand uitbreiden naar mensen die je minder goed kent.

5. Kleding kopen

Ben je een beetje handig met naald en draad? Dan is het leuk om je eigen kleding te verkopen. Tik een paar toffe tweedehands kledingstukken op de kop en geef ze een make-over met behulp van een schaar, naald, draad en een likje verf.

6. Gamen

Echt waar: je kunt geld verdienen met het spelen van videospelletjes. Hoe leuk zou het zijn om uren lang The Sims te spelen en hier geld voor te krijgen? Op het platform Twitch kijken dagelijks duizenden mensen naar andere mensen die videogames spelen en met genoeg kijkers kun je daar een behoorlijk prijskaartje aan hangen.

Verder lezen?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Yes – dit zijn 6 hobby’s waar je geld mee kunt verdienen
Sluiten