Doe mee aan de WorkJuice Helweek: 7 dagen lang uit je comfort zone

Je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord of het voorbij zien komen in vlogs of blogs. De Helweek. Klinkt hels, is een hel, maar achteraf zou je er ontzettend veel baat bij hebben. Helweek is een boek dat is geschreven door de Noorse mental coach Erik Bertrand Larssen en zou – als we de ondertitel mogen geloven – je leven veranderen. Met de Helweek doorbreek je je dagelijkse routine, stap je uit je comfort zone en werk je aan jezelf. Iets waar iedereen baat bij heeft, aldus Larssen.

De Helweek is gebaseerd op trainingsmethodes van de special forces – je weet wel, net zoals van dat programma van Jeroen van Koningsbrugge. Een concept waar wij wel oren naar hebben, want aan jezelf werken en uit je comfortzone stappen zijn dingen waar we geregeld over schrijven, praten en onszelf mee bezig houden.

De WorkJuice Helweek

Om die reden hebben wij – Tessa en Lisanne – besloten om zélf de Helweek te gaan doen. Vanaf 15 februari tot en met 21 februari banen we ons een weg uit onze comfort zone. En dat doen we natuurlijk maar al te graag samen met jullie.

Kan jij in deze weken of maanden met weinig spanning en inspiratie wel een duwtje in de goede richting gebruiken? Een opfrisser om weer hard aan je doelen te werken? Of geeft je gevoel aan dat dit iets voor jou is? Join the club!

De Helweek-regels

 • Om 05:00 opstaan
 • Om 10:00 naar bed
 • Geen social media onder werktijd
 • Geen tv
 • Eén keer per dag minimaal een uur bewegen (bij voorkeur in de ochtend)
 • Zorg voor kwalitatief goede rust (door Instagram scrollen is géén rust)
 • Eet enkel gezonde voeding
 • Drink geen alcohol
 • Kleed je elke dag aan en zorg dat je er tiptop uitziet (dit helpt je mentaal om je doelen te bereiken)
 • Wees positief
 • Wees daadkrachtig

Wanneer?

Van 15 tot en met 21 februari starten we met de WorkJuice Helweek. Een week waarin we ons laten leiden door de regels van de Helweek, met een WorkJuice tintje.

Dat betekent: om 5 uur ’s ochtends opstaan, discipline tonen, gezond leven, positief zijn en je super ongemakkelijk voelen. Want waar wrijving zit, zit groei. En daar willen we heen.

Oh, belangrijk dingetje: de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 februari slaap je niet. Wait, whut? Geen slaap? Yep, je trekt een nachtje door. Dit is onderdeel van het geheel om je te laten ervaren dat je méér aankunt dan je denkt. Dus dat je ook zonder slaap in staat bent om te presteren.

En yep, ook wij krijgen hier de kriebels van. We vinden slaap immers zó belangrijk en essentieel voor een gezond leven, dat het ook tegen onze denkrichtingen ingaat. Maar het trekt je wel compleet uit je comfort zone en dat is waarom we dit doen.

Is die nacht doortrekken écht niets voor jou? Bedenk je dan dat je ook mee kan doen zonder een nachtje doorhalen. Regels zijn er natuurlijk ook een beetje om verbroken te worden.

Eén thema per dag bij de Helweek

Tijdens de week heeft elke dag een eigen thema, zoals gewoontes, focus of doelen stellen, en allerlei andere ingrediënten om dit een levensveranderende week te laten worden. Deze thema’s zijn gebaseerd op de thema’s uit het boek van Larssen.

Elke ochtend om 05:00 vind je op WorkJuice een artikel met het thema en de informatie van die dag. Start dus elke dag met je eigen ochtendroutine (óf grijp deze periode aan om een nieuwe ochtendroutine te starten!) en surf dan naar WorkJuice (of check onze Instagram-pagina) om te kijken wat we gaan doen, en natuurlijk geven we je de juiste handvaten om mee aan de slag te gaan.

Voorbereidingen voor Helweek

Voordat de week begint, zijn er een aantal dingen die je kunt voorbereiden.

 1. Doelen en to do’s opstellen. Schrijf alvast alle to do’s op die in je opkomen en die je deze week wil oppakken. Dit kan van alles zijn. Denk aan het opruimen van je kledingkast, tot het betalen van de belasting of het uitdenken van een Instagram-strategie.
 2. Planning maken voor de week. Gedurende de de week ga je dus aan je to do’s werken, maar ben je ook actief bezig met je gezondheid. Je gaat minimaal 1 uur sporten per dag (het liefst vóórdat je begint met werken), gezond koken én geen social checken. Het is fijn als je van te voren, bijvoorbeeld dit weekend, tijd pakt om je agenda alvast in te delen. Op welke momenten ga je sporten? Vind je het fijn om elke dag te koken of doe je liever aan meal prep? Hoe wil je je kwalitatieve rust pakken en wanneer ga je dat doen?

We doen dit samen

En misschien wel het allerbelangrijkste om te vermelden, is dat we dit samen gaan doen. Dat maakt het niet alleen leuk, maar zorgt er ook voor dat je het volhoudt. Alleen al omdat je weet dat je niet de enige bent met kleine oogjes als je ’s ochtends vroeg opstaat.

Om elkaar te motiveren delen wij – Tessa en Lisanne – elke dag onze vroege ochtendavonturen op Instagram Stories. Houd onze de WorkJuice-pagina dus in de gaten. En we vinden het natuurlijk geweldig als je ons via Instagram laat weten of je met ons meedoet aan de Helweek.

Doe je mee? Deel jouw avonturen via Insta met ons via #workjuicehelweek. We posten alles door en reageren overal op, zodat iedereen die meedoet ook in contact kan komen met elkaar. We’re all in this together.

Geen excuusjes

Oh, en nog even dit. Er zijn genoeg excuusjes om niet mee te doen. Bepaalde afspraken waarvoor je later dan 10 uur moet opblijven, het feit dat je vriend(in) dan ook om 5 uur wakker wordt of whatever andere smoes er bestaat waarom het juist déze week niet goed uitkomt.

Besef je dat je bij ongeveer elke week van het jaar excuusjes kan bedenken. De Helweek komt nóóit lekker uit, maar het is maar één weekje. You can do anything for one week.

Zoals Nike al jaren zegt: just do it. En het mooie is: deze week doen we het samen!

Heb je nog vragen?

DM ons op Instagram of reageer onder onze post. Mailen mag ook naar [email protected]

Zo verander je jouw fixed mindset in een growth mindset voor meer succes

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Doe mee aan de WorkJuice Helweek: 7 dagen lang uit je comfort zone
Sluiten