Tessa Ham
Tessa Ham Persoonlijke groei 30 dec 2020

Doe mee aan de Helweek from Home voor meer balans en energie tijdens het thuiswerken

Als je zo gelukkig bent om 80 jaar te worden, dan heb je in totaal 4.160 weken geleefd. De kans is groot dat deze weken voorbij zijn gevlogen, zonder er veel aandacht aan te besteden, zegt de Noorse mental coach Erik Bertrand Larssen. “Kan jij één week in je leven noemen die écht een verschil heeft gemaakt?” Dat is waarom Larssen de Helweek bedacht: een week waarin je 7 dagen lang uit je comfort zone wordt gepusht om zo je leven te verbeteren.

Volgens onderneemster Alex Malone, ambassadeur van de remote revolutie, is deze helweek de ideale manier om meer balans, productiviteit en focus in 2021 te krijgen. Juist nu we allemaal verplicht moeten thuiswerken. Haar bedrijf Meetings in the Sun organiseert daarom de Helweek from Home, waarin je leert hoe je je eigen energie kunt managen.

Werk en leef op een manier die past bij jou

Dat is hard nodig, want uit onderzoeken blijkt dat er veel negatieve side-effects worden ervaren bij het verplichte thuiswerken. “Mensen hebben geen werk/privé balans, hebben moeite met concentreren en focus, krijgen weinig gedaan, missen connectie en ervaren eenzaamheid. Er zijn meer burn-outs en depressies sinds de lockdown en ik vind dit niet alleen zorgelijk, maar ook onnodig”, zegt Alex. “Het verplichte thuiswerken is juist een kans om het anders te doen. Om te gaan werken en leven op een manier die past bij jou.

“Juist nu hoef je je niet te conformeren aan de 9 tot 5-tijden en kun je op basis van jouw energie en ritme gaan werken”, legt ze verder uit. “Maar dan moet je wel weten hoe. De helweek was een aantal jaar geleden de manier voor mij om meer te leren over mijn ritme.” 

Zelf deed Alex een helweek toen ze terugkwam van haar wereldreis. “Ik wilde dezelfde vrijheid in Nederland kunnen ervaren als ik op reis had gedaan”, vertelt ze.  “Iets wat ik fijn vond op reis was leven volgens mijn eigen ritme. Hoe kon dat in Nederland waar we zo op de tijd leven? Mijn antwoord op die vraag was: door meer te doen in minder tijd, zodat ik veel tijd overhoud en die kan indelen op een manier die bij mij past.”

Extreme maar doeltreffende manier

Ze wilde leren wat haar ideale ritme was, maar wist niet goed waar te beginnen. “De helweek leek me een extreme, maar doeltreffende manier om buiten mijn comfort zone nieuwe dingen te proberen”, zegt ze. “Ik hoopte dat door alles anders te doen ik waardevolle nieuwe gewoontes zou kunnen testen en aanleren. Dat bleek inderdaad zo te zijn.”

Alex Malone doet Helweek from Home
Fotograaf: Tom Doms

Normaal organiseert Meetings In The Sun een fysieke helweek trip die enorm veel impact maakt. Maar vanwege de lockdown kon dat deze keer niet doorgaan. Zoals het een echte ondernemer betaamt bracht dit Alex op een idee: onder het mom van ‘Go big or go home’ wil ze meer impact maken in heel Nederland en België in de vorm van de Helweek from Home. Mensen kunnen vanuit huis meedoen met deze helweek om zo hun leven in 7 dagen te veranderen, en dat maar voor maar 10 euro per dag.

🎧  Must listen: Marije van der Made over uit je comfort zone stappen in de WorkJuice Podcast

Hoe gaat de Helweek from Home eruit zien?

Bij de helweek stap je een week lang, uit je comfort zone en doorbreek je jouw dagelijkse routine. “Dat zorgt voor inzichten over jezelf, een betere balans, een manier van werken die zorgt voor meer productiviteit, meer rust, minder tijdverspilling en meer energie”, zegt Alex.

Hoe bereik je dat? Onder andere door 5 uur ‘s ochtends op te staan, 10 uur ‘s avonds naar bed te gaan, hard te werken, de tv uit te laten, elke dag te sporten en de hele week gezond te eten. Hoe de helweek er precies uit komt te zien verschilt van persoon tot persoon. Maar veel mensen pakken deze week iets aan, waarvan ze weten dat ze het moeten doen, maar wat ze maar voor zich uit blijven schuiven.

Helweek sessies

Ook focus je je elke dag op een bepaald thema. Tijdens de Helweek from Home is er elke ochtend van 09:00 tot 11:00 uur een helweek sessie:

  • Maandag: Gewoontes  – Welke gewoontes heb je en wat brengen ze je?
  • Dinsdag: Modus en focus – Welke gemoedstoestand heb je nodig voor ijzersterke focus?
  • Woensdag: Time Management – Hoe deel jij vanuit je visie je jaar en dagen in?
  • Donderdag: Out of your comfort zone – de zwaarste dag…
  • Vrijdag: Rust en herstel – Leer kwalitatief rusten
  • Zaterdag: Innerlijke Dialoog – Master je mindset
  • Zondag: Integratie en reflectie van al je lessen

Deze nieuwe gewoontes hebben een enorme invloed op je productiviteit en energielevel. Twee onderdelen die volgens Alex onlosmakelijk zijn verbonden aan geluk en vrijheid ervaren in je werksituatie. “Hoe productiever je bent, hoe meer output je kunt leveren in minder tijd. Dat betekent dat je meer tijd overhoudt om andere dingen te doen die je belangrijk vind. Deze week is het begin van een fijne en gezonde balans tussen werk en privé in 2021”, zegt ze. “Maar het is ook gewoon een leuke week samen met anderen die net als jij deze thuiswerk periode willen gebruiken als een kans.”

Benieuwd geworden? Bekijk dan de website van Meetings in the Sun voor meer informatie over de Helweek from Home en om je in te schrijven voor de 7 dagen die je leven gaan veranderen.

Verder lezen?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Doe mee aan de Helweek from Home voor meer balans en energie tijdens het thuiswerken
Sluiten