Helweek dag 5: rust pakken (hoe en wanneer)

Hoe voel je je? Gevloerd? Geïnspireerd? Moe? Voldaan? Waarschijnlijk voel je al dit en meer. Geen wonder, want je bent al vier dagen achter elkaar met volle focus bezig aan je fysieke en mentale gezondheid. Dat is intens. En daarom is er ook een dag van rust, want constant in de ‘gaan-modus’ staan is onhaalbaar.

Welke inzichten heb je opgedaan in de afgelopen dagen? Voel je je anders? Neem de tijd en de rust om te reflecteren op de processen die je doormaakt. Een essentieel element van succes, vindt schrijver Erik Bertrand Larssen. En daar zijn we het 100 procent mee eens.

Geen idee waar we het over hebben? Lees dan eerst dit artikel: Doe mee aan de WorkJuice Helweek: 7 dagen lang uit je comfort zone.

Dag 5 van de Helweek: rust

Over de hele week gelden er zeven regels. Zo moet je niet alleen vroeg opstaan, maar ook gezond eten en een uur sporten. Maar daar blijft het niet bij: elke dag krijgt ook een ander thema.

Op dag 5 hebben we het over rust pakken. Want ook dat is belangrijk in een helweek, maar dan wel op de goede manier.

Drukke week? 7 tips om toch te kunnen ontspannen

Rusten met een doel

Rust is een essentieel en noodzakelijk onderdeel van een succes. Je moet rusten en reflecteren, om weer met energie en nieuwe inzichten verder te kunnen gaan.

“Neglecting rest is bankrupting your success.”

Na een nacht te hebben doorgetrokken komt een rustdag hoogstwaarschijnlijk als geroepen. Als – om 05:00 – de nacht officieel voorbij is, beloon je jezelf met een lekker warme douche (en koude finish!) en een goed ontbijt om de nieuwe dag goed te starten. Je workout mag je deze ochtend skippen en verplaatsen naar vanavond. Tenzij je er juist energie uithaalt, feel free to go!

Maak gedurende je dag tijd vrij om te reflecteren. Sta stil bij je gevoelens. Hoe voel je je nu? En gisteren? De rest van de week? Hoe gaat morgen zijn? Deze vragen helpen je bewust te worden van je proces en de dingen die je nodig hebt.

De beste meditatie-apps die je geheid aan het mediteren krijgen

Hoe rust jij het beste?

Hoe jij je rust pakt, weet alleen jij. Iedereen heeft zijn of haar manier van rusten. Wat voor jou het beste werkt, weet alleen jij. Luister naar je lichaam, sta stil, adem en voel. Waar heb jij nu behoefte aan?

Het is goed om te weten dat het soms goed is om jezelf te pushen (van teveel rust word je ook niet meer tevreden), maar het is essentieel dat je weet wanneer je rust moet pakken. Toverwoord? Balans.

Rust moet een terugkerend aspect worden in jouw routine. Hoe je dat aanpakt, is volledig aan jou. Zijn het meerdere korte vakanties gedurende het jaar? Is het één lange vakantie en genoeg rust tijdens een werkdag pakken? Zoek uit wat voor jou goed werkt.

6 tips om goed voor jezelf te zorgen én een succesvol bedrijf te runnen

Een fijne meditatie die je vandaag kan gebruiken:

🎧  Luistertip voor vandaag:

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Helweek dag 5: rust pakken (hoe en wanneer)
Sluiten