Zo zorg je voor een healthy lifestyle ondanks je drukke baan

Vind je het lastig om naast je drukke werk ook gezond te eten, het liefst meerdere keren per week naar de sportschool te gaan, soms nog in het weekend werken aan die belangrijke opdracht… Yes, we feel you. Het behouden van een healthy lifestyle naast je drukke baan is niet makkelijk, maar wel mogelijk.

Deze onderstaande tips zijn in elk geval stapjes in de goede richting. Zo krijg én behoud je die gezonde levensstijl een stuk gemakkelijker.

Dé truc voor een healthy lifestyle: drink veel water

Tijdens een drukke dag zijn we al snel geneigd om naar ongezonde drankjes te grijpen. Een blikje cola hier, een flat white met extra suiker daar. En we geven eerlijk toe: af en toe een koffie kan écht noodzakelijk zijn. Maar blijf weg van suikerdrankjes: deze drankjes zorgen misschien voor een sugar rush, maar daarna volgt de welbekende crash. Met als resultaat dat je vermoeider dan eerst achter je laptop zit.

De oplossing? Water drinken. Water stilt de honger, bevat geen calorieën en is hartstikke goed voor je. Zet een mooie waterfles op je bureau, en spreek met jezelf af dat je deze fles drie keer helemaal leegdrinkt op een werkdag. Met een leuke waterfles om je gehydrateerd te houden is dat zo gepiept.

Bespaar tijd en geld met meal preppen

Op WorkJuice heb je het vast al vaker voorbij zien komen: meal preppen. Als je nog niet weet wat meal prepping is, dan verwijzen we je graag door naar dit artikel: Alles wat je wilt weten over meal preppen (+ tips en makkelijke recepten!).

Meal preppen is niet alleen makkelijk omdat je altijd iets gezonds bij je hebt, maar scheelt ook nog eens tijd én geld. Op de WorkJuice redactie zijn we al helemaal om, en komen we elke dag met lekkere lunches op werk aan. Onze favoriete recepten?

Zorg ook voor gezonde snacks

Krijg jij om 4 uur ’s middags ook altijd ontzettend veel zin in iets ongezonds? Een stuk chocolade, een lekker koekje… die snack trek is lastig onder controle te houden. Zorg daarom altijd dat je gezonde snacks bij je hebt.

Ook slim: neem je snacks in porties mee naar werk. Als je maar twee blokjes chocolade meehebt, kan je sowieso niet die hele reep opeten.

’s Morgens sporten geeft rust én energie overdag

Zet je wekker een uur eerder om ’s morgens een rondje door de (stille!) stad te lopen, of naar een rustige sportschool te gaan voor een intensieve work-out. Als je aan het eind van de dag moe bent door een drukke werkdag, hoef je jezelf niet meer naar de sportschool te slepen. Want eerlijk is eerlijk, daar heb je ’s avonds helemaal geen zin meer in.

Zelf sta ik ’s morgens het liefste om 7 uur in de sportschool. Na het sporten even douchen, en door in de trein naar werk. Na het sporten heb je ontzettend veel energie, waardoor het voelt alsof je de hele dag aankunt. Gek genoeg lijkt het ook alsof ik productiever ben als ik ’s morgens gesport heb.

Meer lezen over ’s morgens sporten? 5 redenen waarom ‘s morgens vóór werk sporten een goed idee is

Pak vaker de benenwagen (ja, we bedoelen dat je moet lopen!)

Wees eens eerlijk: hoeveel dagen per week kom jij aan de 10.000 stappen? Met een kantoorbaan kan dit stappendoel erg lastig zijn, terwijl dit toch echt het aantal stappen is waar je vaak over leest.

Pak je vaak de auto naar de sportschool, de supermarkt of je werk? Of pak je de fiets als je maar 5 minuten hoeft te fietsen? Ga dan eens lekker lopen. Helemaal als het buiten lekker weer is, kan je er echt van genieten. Lopen is hartstikke gezond en je krijgt er energie van. Zo blijkt dat direct ’s ochtends wandelen goed is voor je biologische klok, omdat je er meteen wakker van wordt.

Belangrijk: plan me-time in

Ook belangrijk: ga jezelf niet voorbij. Als jij ’s morgens om 6 uur écht geen zin hebt om te gaan sporten, ga dan niet. Je lichaam geeft aan wanneer het te veel wordt. Luister naar je lichaam.

Dit kan je onder andere doen door me-time in te plannen. Dit kan voor iedereen verschillend zijn. Van een avondje naar de bioscoop tot een boswandeling of een dagje naar de sauna. Plan het in, en laat niets er tussen komen. Op deze manier houd jij die healthy lifestyle helemaal onder controle.

Meer lezen over je gezondheid

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Zo zorg je voor een healthy lifestyle ondanks je drukke baan
Sluiten