Dit is wat je handschrift zegt over je persoonlijkheid

Aan de basis van persoonlijke groei – of dat nu privé is of op carrièregebied – staat het leren kennen van jezelf. Veel dingen zijn afhankelijk van of je introvert bent of extravert, rommelig of geordend. Als je die dingen weet, kun je daar mooi op inspelen. Maar hoe kom je daarachter als je er niet zeker van bent? Nou, aan de hand van je handschrift bijvoorbeeld.

Maak kennis met schriftkunde, ook wel grafologie genoemd. Dat is een vorm van wetenschap (oké oké, pseudowetenschap) die zich bezighoudt met de analyse van handschriften en die linkt aan menselijke psychologie. Natuurlijk klopt het niet altijd, maar het is best interessant!

Dit is wat jouw handschrift volgens de grafologie zegt over je persoonlijkheid.

Klein of groot handschrift

Schrijf je relatief groot? Dan zou je meer extravert zijn: je energie uit anderen halen en graag aandacht krijgen. Een kleiner handschrift wijst daarentegen op iets meer in jezelf gekeerd zijn. Dat heeft als voordeel dat je een goede focus en concentratie hebt.

Rond of puntig

Schrijf je met lekker ronde letters? Dan ben je waarschijnlijk creatief! Puntige letters wijzen eerder op intelligentie en nieuwsgierigheid. Schrijf je netjes en aan elkaar? Dan sta je er wellicht bekend om dat je eerst goed nadenkt voor je iets zegt (of doet) en altijd erg geordend bent.

Links of rechts

Een vergelijkbaar verschil is te zien in letters die meer naar links of naar rechts hellen. Schrijf je meer naar rechts, dan hecht je veel waarde aan vrienden en familie. Daarnaast ben je waarschijnlijk een beetje impulsief en sentimenteel. Schrijf je meer naar links, dan ben je wat gereserveerder en werk je het liefst alleen.

Als je recht schrijft, zou je een pragmatisch persoon zijn die logica boven emoties stelt. Overigens is deze factor ook afhankelijk van of je links- of rechtshandig bent.

Ver weg of bij elkaar

Als je letters dicht tegen elkaar aan staan, doe je veel dingen intuïtief. Zit er veel ruimte tussen, dan denk je eerder logisch. Bij woorden is het anders: weinig ruimte tussen woorden vertelt dat je graag bij anderen bent, terwijl veel ruimte zou betekenen dat je je liever niet in grote groepen bevindt.

Veel of weinig druk

Druk je altijd hard met je pen op het papier? Dat is misschien een weerspiegeling van de intensiteit van je gevoelens. Dikke letters wijst bijvoorbeeld op intense gevoelens, een lichte druk betekent dat je je gevoelens minder uit.

De puntjes op de i

Er zijn nog veel meer kleine dingen waar je op kunt letten, zoals de lussen aan je letters (zowel onder- als bovenkant), de streep van de t, een open of gesloten o én het puntje op de i.

Zet je het puntje graag hoog op de i, dan heb je bijvoorbeeld veel verbeeldingskracht; een puntje links van de i zou wijzen op uitstelgedrag en rechts van de i op georganiseerdheid. O ja, en zet je graag een cirkeltje op de i, dan ben je nog lekker kinderlijk.

Ook interessant

Business InsiderMe, myself & I

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Dit is wat je handschrift zegt over je persoonlijkheid
Sluiten