Dit zijn de leukste groene plekken om te flexwerken in Nederland

Ben je toe aan een nieuwe en inspirerende omgeving waar je veel gedaan kunt krijgen? We verzamelden de leukste groene en duurzame plekken om te flexwerken in Nederland. Of je nou een ondernemer bent die op zoek is naar een vaste werkplek en een fijne community, of een thuiswerker die de muren van z’n huis op zich af ziet komen: met deze mix aan duurzame flexplekken en vegan café’s zit er altijd wel wat voor je bij.

Op al deze plekken kan je fijn en geconcentreerd flexwerken, en bij veel locaties ook nog eens verdiend genieten van een duurzame maaltijd.

De Groene Afslag (restaurant en flexplekken)

De Groene Afslag in Laren noemt zichzelf de ‘groenste inspiratielocatie van Nederland’ en daarmee zouden ze weleens gelijk kunnen hebben. Het is een multifunctionele ontmoetingsplek waar je heerlijk vegan en duurzaam kan eten in het circulaire restaurant na een middagje hard werken. Wil je De Groene Afslag wat regelmatiger bezoeken en ben je juist wel toe aan een beetje rust en privacy? Overweeg dan een flexplek te huren voor 1, 2 of 3 dagen per week.

View this post on Instagram

Vandaag is het Wereld Plantendag 🌿☘️. Al ons groen in het pand is verzorgd door @howareyougrowing , o.a. afkomstig uit het plantenasiel. En de planten worden wekelijks gevoederd en verzorgd door de mensen van de @altijdwerkplaats . How Are You Growing staat voor kennis over groen delen, kunst aan groen koppelen, design met groen herenigen en de mens weer onderdeel laten voelen van de natuur. Dat klinkt diep, maar is eigenlijk heel normaal. Heel natuurlijk zeg maar. Geef je planten vandaag een beetje extra TLC 💚! #wereldplantendag #degroeneafslag #groendoen #groen #duurzaam #gooi #natuur #crea Foto: @tessa_jol_photography

A post shared by De Groene Afslag (@degroeneafslag) on

Aloha (restaurant)

In het voormalige zwemparadijs Tropicana in Rotterdam vind je nu de low waste foodbar Aloha. De kaart is beknopt, maar zo kwalitatief dat je nog moeite hebt met kiezen. De maaltijden zijn voedzaam en groente gedreven en helemaal tof is dat de medewerkers getraind worden om het hele product te verwerken. Eventueel restafval? Dat bewaren of conserveren ze voor later gebruik.

Alsof dat nog niet genoeg is, is het interieur prachtig en inspirerend. Alhoewel: misschien zitten we met mooi weer nog het liefst te werken op het terras. Het geweldige uitzicht over de Maas krijg je er tijdens het flexwerken namelijk gratis bij.

View this post on Instagram

Begin je werkweek met een nuttige break! 🤔aan de bar of in ònze huiskamer?! #laptop✔️ #coffee #koekelataart #beststartoftheweek #freewifi #nomondayblues #urbanjungle #inspiratie #aloharotterdam Dagelijks open vanaf 12

A post shared by Aloha – low waste foodbar (@aloharotterdam) on

BlueCity (flexplekken)

In hetzelfde gebouw vind je BlueCity, dat werkruimte biedt aan innovatieve circulaire ondernemers. Ideaal als je het duurzame voormalige zwemparadijs als terugkerende werkplek wil gebruiken. Of je nou een startende zzp’er bent of een scale-up met een productielijn, als je een circulaire onderneming hebt, kun je bij BlueCity terecht. Dat betekent niet alleen een fijne werkplek met duurzame klimaat- en energievoorzieningen, maar ook een community met likeminded ondernemers.

View this post on Instagram

De wereld veranderen vanachter je laptop? Een inspirerende werkplek (mét waanzinnig Maaszicht én like minded ondernemers op #anderhalvemeter) geeft direct inspiratie! Check > bit.ly/flexplek010 – koffie, thee en desinfectiemiddelen inbegrepen 🙂 . 🌎 WAT? In onze circulaire voorbeeldstad werken ondernemers en start-ups aan de #circulaireeconomie. Van algenkwekers tot bierbrouwers, en van #bioniers en ontwerpers tot adviseurs: stuk voor stuk pioniers op het gebied van duurzaamheid. . 💻 MOGELIJKHEDEN: we hebben nog ruimte voor andere koplopers. Of je nu een vaste werkplek zoekt voor één dag in de week, een flexplek waar je in en uit kunt lopen, of een heel (productie)kantoor wil huren: het kan allemaal in #BlueCity010. . ➡️ FLEXPLEK HUREN? Check > bit.ly/flexplek010 en werk vanaf morgen in voormalig subtropisch zwemparadijs Tropicana, met één van de mooiste uitzichten van de stad en een geweldig netwerk van like minded ondernemers – op veilige afstand, natuurlijk. . #flexplek #terugnaarkantoor #maardanechtinspirerend #rotterdam #werkplek #makerspace

A post shared by BlueCity (@bluecity010) on

UCo (vaste werkplekken en flexplekken)

Duurzame ondernemers in de buurt van Utrecht opgelet, want bij UCo (UtrechtCommunity voluit) kun je flexplekken of vaste werkplekken huren in een prachtig pand. Een monumentale treinloods is omgebouwd tot een energieneutraal en modern kantoor met grote ramen waar het daglicht door naar binnen stroomt. Natuurlijk drink je hier duurzame koffie tijdens het flexwerken en eet je hier een biologische lunch.

View this post on Instagram

Ben jij je huidige werkomgeving beu? Komen jij en je team geen stap verder? Heb je behoefte aan een inspirerende omgeving die je creativiteit een boost te geeft? Ons monumentale pand, dat tot halverwege 1900 functioneerde als treinremise, behuist een aantal prachtige ruimtes die een verademing zijn om in te vergaderen of evenementen, workshops en trainingen in te organiseren. Wij helpen jou verder. Kijk op utrechtco.nl/verhuur. #homebase.

A post shared by Utrecht Community (@uco_utrechtcommunity) on

De Binnentuin van Kantoor de WAR (letterlijke kantoortuin)

Het is moeilijk om niét fan te worden van de Binnentuin van Kantoor de WAR in Amersfoort. Want zeg nou zelf, werken tussen het groen is toch veel inspirerender dan werken in een kantoortuin. De Binnentuin is een kas met veel planten die toch een beetje als een huiskamer aanvoelt. Tussen 10:00 en 17:00 uur kan je er gebruik maken van de gratis wifi. Tegen betaling kan je genieten van een kopje koffie, thee of een glas limonade.

Lees ook: Dit zijn de beste vegan restaurants van Nederland

Broei (café)

Niet alleen het interieur van Broei in Utrecht is fantastisch, ook de veganistische en vegetarische kaart is geweldig. Broei werkt zo veel mogelijk samen met lokale en kleinschalige boeren, brouwers, branders en telers. Tel daarbij op dat ze hun eigen brood maken in de Broei bakkerij en je bent verkocht.

View this post on Instagram

YES. Eindelijk kunnen wij jullie weer met open armen (op afstand) ontvangen! We staan te springen om onze creaties weer persoonlijk aan jullie voor te schotelen en we zijn uiteraard ook nog bereikbaar voor afhaal en Uber Eats. Volgende week (!) hebben wij voor jullie weer een supertof 3-gangendiner-to-go met als hoofdingrediënt de 🍓AARDBEI🍓. Nu gaan we lekker aan de slag. See you soon? 🙂

A post shared by BROEI UTRECHT (@broei.utrecht) on

Oerwoud (café)

‘Oerwoud is het groenste plekje in het centrum van Den Bosch’, staat er op de website van healthcafé Oerwoud. Dat kan je letterlijk nemen, want het eten is hier niet alleen gezond en duurzaam, je zit hier ook daadwerkelijk tussen de planten. Naast het eten van geweldige vegan gerechten, smoothies en taartjes kan je hier ook producten kopen die eerlijk en duurzaam gemaakt zijn.

View this post on Instagram

Yay zo leuk!! 5000 Tarzan’s en Jane’s volgen Oerwoud op Instagram en dat willen wij graag met jullie vieren! Dat doen wij met een give-away 💖 (Deze give-away is afgelopen. Je kan niet meer meedoen.) ⠀ Om dit vieren en eigenlijk ook om jullie te bedanken kun je een healthy high tea voor twee winnen bij Oerwoud! 🌿🌿⠀ ⠀ Wat je moet je doen?⠀ 1. Like deze foto en comment met wie jij graag samen bij Oerwoud wilt genieten van deze prijs.⠀ 2. Volg allebei @Oerwouddenbosch.nl⠀ ⠀ That’s it! Natuurlijk kan deze prijs pas geclaimd worden als alles weer normaal is, maar wij blijven positief en kunnen niet wachten tot wij jullie bij Oerwoud mogen ontvangen. De winnaars krijgen van ons een privé-bericht. ✨✨✨ ⠀ Good luck!⠀ ⠀ ⠀ #jungle #oerwoud #oerwouddenbosch #oerwoudfriends #tarzanandjane #urbanjungle #vegan #organic #healthy #plantbased #veganhightea #vegansweets #veganfood #giveaway #party #healthcafe #plantshop #stadstuinwinkel #greenfingers #denboschcity #greenyourfeed #indoorjungle #supportsmallbusiness #073 #denbosch

A post shared by OERWOUD (@oerwouddenbosch.nl) on

ImpactHub (flexplekken)

Bij ImpactHub in Amsterdam kun je tijdens het flexwerken genieten van duurzame thee of koffie, terwijl je omringd wordt met andere sociale ondernemers. Je kunt lid worden van de community, maar als je niet zo van commitment houdt, kan je met een strippenkaart af en toe binnen waaien.

Dit artikel verscheen eerder op zusje Bedrock.

Verder lezen? Zo vind je de balans tussen werk en privé terug nu we vanuit huis werken

In 4 weken naar een productiever leven?

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Dit zijn de leukste groene plekken om te flexwerken in Nederland
Sluiten