Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Carrière 10 mei 2020

Deze persoonlijkheidstest vertelt je wat je écht wil in het leven

Op de WorkJuice redactie kunnen we er niet genoeg van krijgen: persoonlijkheidstesten. En door de bezoekcijfers weten we dat jullie ook fan zijn. Dat is ook niet gek: maar liefst 80 procent van de mensen weet eigenlijk helemaal niet wat hij of zij wil in het leven. Een persoonlijkheidstest helpt je meer inzichten in jezelf te krijgen. Zo kom je erachter welk werk bij jou past.

Natuurlijk vind je ook veel fluttests op het internet waar je misschien ‘ergens wel een paar dingen uit kunt pikken’, maar er bestaan ook tests waarvan mensen onder de indruk zijn van de resultaten. De Jung-persoonlijkheidstest is daar één van.

Jung-persoonlijkheidstest

De Jung Typology Test is gebaseerd op het persoonlijkheidsmodel van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung. In 1921 publiceerde Jung een boek met de titel Psychologische typen, waarin mensen in 16 verschillende persoonlijkheidstypen ingedeeld worden (vergelijkbaar met de Myers-Briggs Type Indicator-test). Het is één van ‘s werelds meest gevestigde en gerespecteerde modellen voor persoonlijkheid en gedrag.

Het is niet alleen in de psychologie een populair model, het wordt ook door veel organisaties en coaching bureaus gebruikt. Door deze test te doen krijg je meer inzicht in wie je bent, wat jouw voorkeuren zijn en wat jouw sterktes en zwaktes zijn. Aan de hand daarvan kom je erachter wat het beste bij je past als het gaat om werk of opleiding.

Aan de slag

Er zijn verschillende gratis versies op het internet van de Jung persoonlijkheidstest te vinden. Deze van Humanmetrics bijvoorbeeld. Hierbij beantwoord je 64 stellingen op een schaal van heel erg waar tot heel erg niet waar.

Doe je ‘m liever in het Nederlands? Op 123test.nl beantwoord je 28 vragen waar je uit twee antwoorden kan kiezen. Bij beide tests wordt je vervolgens ingedeeld in het Jung-typologiemodel.

Grappig én spot on: deze online test vertelt je wat voor dier je op werk bent

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze persoonlijkheidstest vertelt je wat je écht wil in het leven
Sluiten