Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Leren 17 september 2020

Deze Google-cursussen maken een carrièreswitch naar tech mogelijk

Door verdere digitalisering blijft de vraag naar werknemers in tech maar toenemen. Als je hoopt om ooit een carrièreswitch naar die sector te maken, is dat dus zeker geen gekke droom. Maar heb je geen geld en tijd om naast je huidige baan een opleiding te doen? Dan komt Google nu met een alternatief. Het tech-bedrijf lanceert betaalbare cursussen, waarmee je in zes maanden tijd een certificaat kan behalen.

We vertellen je alles wat je wil weten over de Google Career Certificates.

Wat is een Google Career Certicifate?

Een Google Career Certificate volg je op online platform Coursera. Dat betekent dat je de cursus online kunt doen en op je eigen tempo. In ongeveer zes maanden tijd leer je alles over een specialisatie in tech.

Momenteel kun je alleen nog meedoen aan deze IT cursussen:

  • Google IT Support
  • Google IT Automation with Python

De volgende cursussen staan nog op de planning:

  • Data analist
  • Project Manager
  • UX Designer

Google is van plan dit aanbod in de toekomst uit te breiden.

Lees ook: Je skills bijspijkeren met de online video-cursussen van LinkedIn Learning

Even goed als een hele opleiding?

Kent Walker, Google’s Senior Vice President van Global Affairs, zegt dat de certificaten bij Google zelf even zwaar zullen wegen als een 4-jaar durende soortgelijke opleiding. In andere woorden: je hoeft niet gestudeerd te hebben om bij Google te werken, mits je zo’n certificaat hebt behaald.

Hoewel Google zegt dat de certificaten even zwaar wegen als een hele opleiding, hoeft dat natuurlijk niet zo te zijn bij andere werkgevers. Niet iedereen kan een baan bij Google krijgen. Het behalen van het certificaat zal waarschijnlijk een belangrijke eerste stap zijn in je carrièreswitch, die je aanvult met cursussen, trainingen en bijvoorbeeld stages.

Toch zullen veel werkgevers een portfolio van projecten en producten die jij hebt gemaakt enorm waardevol vinden, misschien nog wel meer waardevol dan jaren in de schoolbanken zitten. Bedrijven als Google, Apple, IBM, Intel, Starbucks en Whole Foods hebben in het verleden al vacatures geplaatst waar geen diploma voor nodig was. Ook Elon Musk gaf dit jaar aan dat je geen diploma nodig hebt om bij Tesla te werken .

Hoe Nederlandse bedrijven erover denken is natuurlijk niet zeker, maar het blijft een feit dat er grote vraag is naar mensen in de tech sector. Een Google Career Certificate in combinatie met een indrukwekkend portfolio, zou zomaar eens je gedroomde carrièreswitch een realiteit kunnen maken.

Hoeveel kost zo’n Google Career Certificate?

Het goede nieuws is dat de cursussen van Google super goedkoop zullen zijn. Het zal 49 dollar per maand kosten om de cursus via Coursera te kunnen volgen. Eerder tipten we dit platform al, omdat je er goedkoop cursussen kunt volgen van prestigieuze universiteiten en grote bedrijven. Dat maandelijkse bedrag geeft je ook toegang tot bronnen die je kunnen helpen bij het zoeken van een baan en het voorbereiden op een interview.

Hoeveel de cursus echt kost, hangt van hoe lang je ermee bezig bent. Google verwacht dat de gemiddelde persoon er zes maanden mee bezig is, maar er is geen streng tijdschema. Dat betekent dat je waarschijnlijk zo’n 294 dollar (zo’n 248 euro) kwijt zal zijn aan de cursus. Niet gek voor een cursus van zo’n gerespecteerd bedrijf, binnen een vakgebied waar momenteel veel vraag naar is.

Op zoek naar meer informatie of wil je je aanmelden voor notificaties zodra de andere drie cursussen lanceren? Hier vind je meer over de certificaten.

Ook handig: 5 tips voor een sollicitatiebrief als je een carrièreswitch maakt

Reageer op artikel:
Deze Google-cursussen maken een carrièreswitch naar tech mogelijk
Sluiten