Tessa Ham
Tessa Ham Mindset 2 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

7 goede voornemens waar je géén slecht gevoel aan overhoudt

Eigenlijk zijn goede voornemens maar deprimerend. 90 procent van de voornemens mislukken, waardoor we ons uiteindelijk alleen maar schuldig voelen. Met goede voornemens leggen we de focus op alle dingen waar we niet goed genoeg in zijn. Wij zeggen daarom: kies voor goede voornemens met een positieve twist.

We schreven eerder al waarom goede voornemens niet werken. Je moet ze concreet maken. Hier volgen vijftien concrete goede voornemens waar je geen slecht gevoel aan overhoudt.

1. Dankbaarheid

Ik neem een moment aan het begin of aan het einde van dag, om op te schrijven waarvoor ik die dag dankbaar was, of om te reflecteren wat je vandaag hebt bereikt. En ja, dat mag ook het vinden van een nieuwe serie op Netflix zijn.

2. Op tijd komen

Ik zal dit jaar laten zien dat ik mijn eigen tijd en die van anderen waardeer en respecteer door goed te plannen hoelang ik nodig heb om me voor te bereiden. Het zal ervoor zorgen dat ik me minder gehaast voel.

3. Zelfliefde

Elke keer als ik iets negatiefs over mezelf denk, zal ik iets noemen wat ik leuk aan mezelf vind – en waarom.

4. Familie en vrienden

Ik zal dit jaar tijd vrijmaken voor de mensen in mijn leven. Dat hoeft echt niet altijd groots te zijn, één keer in week in mijn moeder of een vriend(in) bellen is bijvoorbeeld echt geen grote taak.

5. Vaker nee zeggen

Ik zorg dat ‘me-time’ een prioriteit word, door minstens één avond in mijn agenda te blokken.

6. Sparen

Ik zal dit jaar geld sparen voor mijn toekomst, maar vergeet daarbij niet te leven in het hier en nu.

7. Uit je comfort zone

Ik zal elke maand iets doen wat ik nog nooit eerder heb gedaan. Groei gebeurt als ik uit mijn comfort zone stap.

En onthoud: vooruitgang is vooruitgang, hoe klein die ook is.

Wil je doelen opstellen?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Een stukje maand over aan het eind van je salaris? 💸

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
7 goede voornemens waar je géén slecht gevoel aan overhoudt
Sluiten