7 gezonde én lekkere snacks om mee te nemen naar het werk

Wil jij je hersenen een energieboost geven met gezonde snacks? Neem deze tussendoortjes mee naar je werk en je grijpt nooit meer naar koekjes en snoep (al mag dat af en toe ook al wel eens natuurlijk).

Wie snel zijn hongergevoel wil stillen, grijpt al snel naar ongezonde tussendoortjes. Helemaal verleidelijk is het wanneer iemand op het werk trakteert voor zijn verjaardag met donuts of andere goddelijkheden.

Allemaal begrijpelijk, maar eigenlijk zijn er best veel gezondere alternatieven die je net zo veel (en vaak meer!) energie opleveren. We vonden inspiratie bij ons zusje Culy en verzamelden de lekkerste voor je.

Chocolade havermout repen

Deze lekker vullende repen maak je helemaal zelf! Dat is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Wie wil kan ook balletjes rollen van de pasta. Wedden dat ze op kantoor jaloers zullen zijn op jouw snacks?

Courgettebrood

Courgettes? In brood? Ja, dat kan! Dit courgettebrood is super makkelijk om te maken en je kan het prima invriezen in z’n geheel of in plakjes. Verpak het uiteraard goed (het liefst in vershoudfolie en een zakje) en je hebt op elk moment een heerlijk tussendoortje.

Green smoothie

De juiste smoothie is supergezond en bevat massa’s vitaminen en mineralen. Gewoon wat ingrediënten in de blender gooien en… genieten maar! Deze green smoothie is onze favoriet.

477310719

(Zelfgemaakte) hummus om je groentes in te dippen

Komkommers in reepjes, radijsjes in z’n geheel of wortels… Niets is zo lekker als groentes met hummus! Die kan je kopen, maar ook heel makkelijk zelf maken. Dan is ‘ie eigenlijk nog veel, veel lekkerder.

Snackrepen met pitten en zaten

Een reep vol vezels en eiwitten, dat zorgt voor een forse dosis energie zonder dat je bloedsuikerspiegel daar onder lijdt. Superleuk om thuis eens te maken, en in een afgesloten pot blijven ze een week goed.

Salsa van gegrilde maïs met gezonde tortillachips

Gezonde tortillachips? Ja! Die van Rude Health zijn namelijk gemaakt van kikkererwten of zwarte bonen. Helemaal te gek wordt het met een snelle salsa van maïs en tomaat.

gezonde snacks

Boerenkoolchips

Je hoeft echt niet perse een familieverpakking Lays te openen als je trek hebt in chips. Deze chips van boerenkool maak je supersnel in de magnetron. Bovendien zijn ze gezond én geweldig lekker.

Wedden dat je al snel niet meer zonder deze gezonde snacks kan? Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Meer food inspiration nodig?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
7 gezonde én lekkere snacks om mee te nemen naar het werk
Sluiten