7 gewoontes van succesvolle zakenvrouwen

Het zijn vaak de kleine dingen die het ‘m doen en succesvolle zakenvrouwen snappen dat als geen ander. Goede dagelijkse gewoontes kunnen je helpen om sneller je doelen te bereiken. Dit zijn de zeven gewoontes waar succesvolle vrouwen bij zweren.

Begin de dag met een positieve mindset

Als we iets kunnen leren van succesvolle zakenvrouwen dan is het wel dat ze de ochtend goed beginnen. Ze staan op tijd op en maken tijd voor een goed ontbijt, sporten en zijn mindful. Een uurtje langer in bed blijven liggen is verleidelijk, maar daar boek je geen succesvolle carrière mee. Een positieve mindset zet de toon voor de rest van de dag. En wakker worden met een motiverende mantra is toch een stuk leuker dan zeiken over hoe vroeg het is, toch? Een mantra hoeft echt niet zweverig te zijn of lang. Je kunt jezelf een kleine peptalk geven en stilstaan bij alles wat je hebt. Wedden dat je de rest van de dag beter om kunt gaan met wat op je pad komt?

Heb een goede band met je collega’s

If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.” Een goede band met je collega’s is belangrijk. Het is vrijwel onmogelijk om alles in je eentje te doen en het allemaal goed te doen. Met een sterk team bereik je zo veel meer. Het kan nooit kwaad om tijd te steken in de band met je collega’s. Help je collega’s waar mogelijk en je zult zien dat zij vervolgens ook met alle liefde voor jou klaarstaan.

Werk met lijstjes

Achter elke succesvolle vrouw staat een notitieboek vol ideeën. Schrijf alles op: van je to-do-list tot aan je grootste dromen. Met een to-do-list werk je vaak effectiever en krijg je meer voor elkaar. Maar schijf ook al je ideeën, dromen en wensen op. Behalve dat het leuk is, werkt het motiverend en inspirerend. Voor je het weet heb je nog meer ideeën bedacht die je dichter bij je doelen brengen.

Hoe een bullet journal je kan helpen om je leven op orde te krijgen

Vergeet je comfort zone

Je comfort zone is een knus hoekje waar je veilig bent, maar waar je alle magie misloopt. Zonde toch? Succesvolle vrouwen zijn waar ze zijn, omdat ze risico’s durven te nemen. Om je doelen te bereiken zul je jezelf moeten pushen. Het is de enige manier om te groeien. Het is misschien een beetje eng aan het begin, maar kruip uit dat hoekje en verrijk je leven. Je zal jezelf ongetwijfeld verbazen, we kunnen vaak meer aan dan we denken.

Wees sociaal

Als je succesvol wilt zijn, zul je een netwerk moeten opbouwen en dat gaat niet als je thuis op de bank ligt. Je netwerk is ontzettend belangrijk voor je carrière, maar daar hoef je echt niet elk weekend een netwerkborrel voor te bezoeken. Er zijn een hoop plekken waar je interessante mensen kunt ontmoeten. Zit je in de creatieve sector? Ga dan bijvoorbeeld naar de opening van een nieuwe tentoonstelling.

5 alternatieven voor die ongemakkelijke networkborrel

Plan je succes

Alles is mogelijk met een goed plan. Denk na over wat je wil bereiken en stel doelen voor jezelf. Plannen speelt daar een belangrijke rol in. Werk niet alleen met to-do lijstjes van een dag. Denk verder: wat wil je volgend jaar bereikt hebben? Als je weet wat je wil, kun je veel doelgerichter te werk gaan. Sta ook stil bij alles dat mis kan gaan en maak ook plannen voor wat te doen als dat het geval is. Een succesvolle vrouw is op alles voorbereid.

Ga offline

Hard werken is net zo belangrijk als rusten. Je kunt nooit optimaal functioneren als je oververmoeid bent. Het is belangrijk om ook tijd vrij te maken om helemaal niets te doen. Dus zet uit die telefoon en lees een goed boek of ga lekker stappen met vrienden. Je hebt vrije dagen nodig, anders heb je binnen no time een burn-out.

Lees meer over even niets doen

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
7 gewoontes van succesvolle zakenvrouwen
Sluiten