Tessa Ham
Tessa Ham Mindset 16 dec 2019

Gestresst door de drukke feestdagen? Volg deze gratis Instagram-cursus over genieten en minder ‘moeten’

Bij WorkJuice steken we onze liefde voor ‘the most wonderful time of the year‘ niet onder stoelen of banken. Van de kerstlampjes in de stad tot de gezellige avonden met vrienden en familie: de feestdagen draaien om ultiem genieten. Toch kunnen ook wij niet ontkennen dat de feestdagen wel een hoop stress met zich meebrengen. 40 procent van de millennials vindt het dan ook lastig om écht te genieten tijdens de feestdagen, omdat ze de druk voelen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.

Dat blijkt uit onderzoek van zorgverzekeraar Anderzorg. In samenwerking met praktisch filosoof en ‘geniet expert’ Reine Rek lanceert de zorgverzekeraar daarom vandaag de gratis Instagram-cursus ‘Genieten van #deleven‘.

Te drukke agenda

December draait om gezelligheid, maar is daardoor ook zo vol gepland dat we amper de tijd hebben om even op adem te komen. Uit het onderzoek blijkt dat 39 procent van de mannen en 33 procent van de vrouwen maar liefst meer dan zeven activiteiten gepland heeft tijdens de feestdagen. Het is dan ook niet gek dat 42 procent van de duizend millennials stress voelt vanwege de voorbereidingen.

Reine Rek werkt onder andere voor The School of Life en het Humanistisch Verbond en zegt hierover: “Veel mensen verwachten erg veel van zichzelf tijdens de feestdagen. Sociaal zijn, gezelligheid en vooral genieten. Al die verwachtingen leveren stress op. Dat blokkeert onze ontspanning, waardoor we niet in het moment kunnen zijn. Dat houdt echt genieten juist tegen.”

Instagram-cursus over minder ‘moeten’

Uit het onderzoek blijkt ook dat 56 procent van de ondervraagden in deze tijd van het jaar doelen opstelt voor 2020. Maar liefst 80 procent zet ‘meer van het moment genieten’ op hun to do-lijstje voor het nieuwe jaar. Reden genoeg voor Anderzorg om een gratis Instagram-cursus te lanceren over dit onderwerp.

In vijf dagen leer je tijdens de cursus meer over in het moment zijn, flow ervaren en vooral minder ‘moeten’. En dat gewoon via Instagram Stories! Wil je meedoen? De cursus start maandag 16 december en is te volgen via de Instagram van Anderzorg.

Verder lezen over genieten?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Gestresst door de drukke feestdagen? Volg deze gratis Instagram-cursus over genieten en minder ‘moeten’
Sluiten