Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Side hustle 21 jan 2019

Extra geld nodig? Met deze haalbare side hustles kan je nú beginnen

Het lijkt een trend te worden: naast je (kantoor)baan een side hustle opzetten om een extra zakcentje te verdienen. We zeggen immers geen nee tegen extra geld op de bank. Maar welke side hustles zijn haalbaar en niet te hoog gegrepen? Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom het een goed idee is om met een side hustle te beginnen. Extra geld op de bank is natuurlijk aantrekkelijk, maar het kan ook het perfecte excuus zijn om een oude hobby weer op te pakken, en ‘s avonds creatief bezig te zijn. En als je veel binnen zit, is een side hustle als honden uitlaten perfect om van je ass af te komen, en een extra rondje te lopen.

Al overtuigd? Wij zetten een paar haalbare side hustles voor je op een rijtje waar je vandaag nog mee kunt beginnen.

Honden uitlaten

Je wordt omringd door honden (eindeloos veel knuffels!), loopt een flink stuk in de frisse buitenlucht én bent gezond bezig. Ja, wij vinden honden uitlaten dé side hustle om in 2019 mee te beginnen.

Je kunt natuurlijk in de buurt rondvragen of je eens de hond van je oude buurman uit mag laten, maar je kunt je ook inschrijven bij verschillende websites die speciaal gemaakt zijn voor dierenoppassers. Check bijvoorbeeld Petbnb, hondjeuitlaten.nl en Dogbuddy eens.

Online kleding verkopen

Heb je een uitpuilende kledingkast? Dan is het misschien een goed idee om hier Marie Kondo-stijl je kledingkast op te ruimen. Alles wat je wil en kan verkopen, komt op een grote stapel terecht. Maak hier mooie foto’s van, en zet ze op internet.

Dit kan op verschillende websites. Marktplaats is natuurlijk een bekende website om kleding te verkopen, maar de kans dat je kleding ondergesneeuwd wordt door andere verkopers is hier erg groot. Een andere favoriet is United Wardrobe. Deze website werkt erg gemakkelijk, en zelfs influencers gebruiken deze website om hun kledingkast uit te dunnen. Zo kan je dus zomaar een item van Anna Nooshin of Monica Geuze bemachtigen…

Van je creatieve hobby je side hustle maken

Heb je een creatieve hobby zoals schilderen, breien, haken of tekenen? Maak hier gebruik van! Er zijn verschillende online websites waar je gemakkelijk jouw items kunt verkopen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Etsy of eBay.

Ikzelf merkte dat er een markt is voor feministische borduurwerkjes. Sinds kort ben ik bezig met borduren, en op dit moment maak ik vooral promotie op Instagram. Gebruik de juiste hashtags om gevonden te worden en jouw handwerk gaan als warme broodjes over de toonbank. Maar bekijk het ook niet te licht: het is belangrijk dat je een mooie feed hebt (want een mooie feed – meer kopers!) én dat je een snelle klantenservice hebt om jouw klanten tevreden te houden.

Je huis op AirBnb verhuren

Mocht je de luxe hebben om een extra kamer te verhuren op AirBnb, dan is dat een echte aanrader. Met een prachtige inrichting of een top locatie ben je er bijna van verzekerd dat jouw stekkie verhuurd wordt.

Ben je dit ook van plan? We schreven er al eerder een artikel over:

Side Hustle: hier moet je aan denken als je een huis via Airbnb wilt verhuren

Babysitten

Gek op kinderen? Dan is babysitten (nog steeds!) een fijne side hustle. Misschien deed je dit al toen je een jaar of 16 was, maar stiekem is dit nog steeds een ideale bijbaan. Helemaal als je ‘s avonds oppast (lees: als de kinderen op bed liggen), want dan heb je ‘s avonds tijd om andere dingen te doen. Als freelancer kan je deze tijd bijvoorbeeld gebruiken om te werken. Dat is pas efficiënt je tijd indelen.

Uit eigen ervaring krijg je het beste een oppasgezin als je rondvraagt in jouw omgeving. Er zijn verschillende websites die ouders aan babysitters koppelen, maar als je een gemeenschappelijke vriend hebt, creëert dat toch meer vertrouwen.

Word mystery shopper

Betaald worden om te shoppen en je ogen open te houden naar de service. Het klinkt als een droom, nietwaar? Als mystery shopper beoordeel je een bepaald merk, bedrijf of winkel op de klantvriendelijkheid. Grote kans dat je tijdens je job ook nog eens gratis eten, drinken of producten kunt scoren.

Meer lezen over een side hustle?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Extra geld nodig? Met deze haalbare side hustles kan je nú beginnen
Sluiten