Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Side hustle 24 april 2019

9 tips om geld te verdienen op Koningsdag

Word bij Koningsdag de ondernemer in jou ook aangewakkerd? Wie slim is kan op deze dag een aardig zakcentje bijverdienen. Hoe pak je het spullen verkopen op de rommelmarkt nou het beste aan?

Koningsdag is hét ideale moment om een tijdelijke side hustle te beginnen. Met deze tips moet het goed komen.

Kies een goede plek

Net zoals bij een fysieke winkel geldt bij jouw ‘pop-up store’ dat de locatie een belangrijke factor is voor succes. De beste plekjes zijn natuurlijk waar veel mensen langslopen. Maar denk eraan: deze zullen ook snel vol zijn.

Een plek ‘reserveren’ mag vaak niet. Toch zijn er in de aankomende dagen al genoeg enthousiastelingen die met ducttape en krijt aan de slag gaan. Wil je geen ruzie of problemen met de gemeente? Check dan van tevoren even de regels. Deze verschillen namelijk vaak van gemeente tot gemeente. Soms gelden zelfs niet overal in de stad dezelfde regels.

Rise and shine

We waarschuwen je alvast, als je jouw side hustle op Koningsdag echt serieus wil aanpakken moet je jouw wekker vroeg zetten. De echte koopjesjagers beginnen soms al om zes uur ’s ochtends, dus zorg dat je dan in ieder geval fris en fruitig met je kraam klaar staat. Als jij pas om tien uur uit je bed komt rollen, weet je dat alle plekjes al bezet zijn. Vroeg uit de veren dus!

Gebruik een tafel in plaats van kleedje

Je spullen op een tafel uitstallen heeft eigenlijk alleen maar voordelen: ze vallen meer op, mensen hoeven niet te bukken, je koopwaar wordt minder vies en het staat een stuk mooier en overzichtelijker.

Neem keuzestress weg

Stapels aan ‘rommel’ gaan die bakken met geld niet binnen brengen. Houd het overzichtelijk en zorg dat je niet te veel uitgestald hebt. Als jouw kraam leeg raakt, kun je er nog altijd voor kiezen om je back-up spullen neer te leggen.

Verkoop je kleding? Zorg voor een spiegel

Tweedehandskleding is populairder dan ooit, dus als je veel oude kleding hebt is deze Koningsdag hét moment om die te verkopen. Een spiegel is dan wel een extra service, die zeker geld gaat opleveren. Lukt het je niet om die mee te sjouwen? Bied dan aan dat je foto’s kunt maken als ze kleding passen. En vergeet geen groot bord te maken waarop je meldt dat je deze service hebt.

Zorg voor prijskaartjes

Misschien herken je het wel van jezelf: soms struin je langs een kraampje en spot je een product waar je in principe best in geïnteresseerd bent. Maar, denk je, het zal wel duur zijn. Of misschien is de eigenaar net met een andere klant in de weer.

Vaak vinden mensen het niet fijn om de prijs te moeten vragen. Een prijskaartje kan dan handig zijn. Je hoeft in the heat of the moment niet na te denken over de prijs en potentiële klanten bieden niet absurd laag.

Let wel op dat je een hogere prijs op het kaartje zet dan je er eigenlijk voor wil vangen. Op Koningsdag draait het natuurlijk om onderhandelen.

Sta je mannetje

Denk je dat mensen bij Koningsdag snel verder hobbelen als ze prijskaartjes zien? En ben je goed in onderhandelen? Dan kan je jouw prijzen ook on the go bedenken. Sta je mannetje, maar houdt het altijd gezellig. Het is en blijft een feestdag. 😉

Onthoud: 50 cent is meer dan niets

Wil je jouw spullen kwijt en breng je ze anders naar de Kringloop? En zijn ze eigenlijk ook niet heel waardevol? Wees dan ook niet te streng met onderhandelen. Elke euro is lekker!

Waar is vraag naar?

Wil je wel een extra zakcentje verdienen op Koningsdag, maar weet je niet wat je moet verkopen? Bedenk iets waar vraag naar zal zijn op deze dag. Voor een broodje kroket leggen mensen al snel twee euro neer. Drankjes of snoepgoed (zoals oranje suikerspinnen) zullen het ook goed doen. Met het voorspelde weer zullen poncho’s het misschien ook wel goed verkopen. Kortom: denk als een echte handelaar.

Woon je in de stad en zit je wc vlakbij je voordeur? Als je het niet erg vindt dat vreemden je huis betreden, kun je als toiletjuffrouw of -meneer ook bakken met geld verdienen. Of verhuur je huis via Airbnb aan toeristen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Succes, maar vooral: veel plezier!

Reageer op artikel:
9 tips om geld te verdienen op Koningsdag
Sluiten