Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Geld 1 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Wait what – je kunt geld verdienen met Pinterest en zó pak je dat aan

Op je luie zondagmiddag open je de Pinterest app, en pin je een paar mooie beelden die je voorbij ziet komen. Klik. Die is ook leuk. Oeh, die broek wil je hebben… en voordat je het weet zit je eindeloos te scrollen op de app. Pinnen is verslavend leuk, en nu blijkt dat geld verdienen met Pinterest ook nog eens mogelijk is. We praten je bij.

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met Pinterest. Wij hebben het eerst over de drie meestvoorkomende ideeën, en vertellen je daarna hoe jíj deze manieren ook kunt toepassen om geld te verdienen met pinnen.

  • Je wordt benaderd door bedrijven. Heb jij een goedlopend Pinterest account waar je veel deelt op gebied van voeding, sport en lifestyle? Dan is de kans zeker aanwezig dat je wordt benaderd om betaald een bedrijf of product te promoten via jouw Pinterst account.
  • Affiliate marketing. Het is mogelijk om speciale affiliate links aan jouw Pinterest posts te hangen, zodat jij een klein percentage van het bedrag krijgt wanneer een klant via jouw link een bepaald product koopt.
  • Je runt een webshop via Pinterest. Heb jij een webwinkel waarbij je bijvoorbeeld kleding of sierraden verkoopt? Trek de aandacht van nieuwe potentiële klanten en trek ze naar je website.

Benaderd worden door bedrijven

Geld verdienen met Pinterest kan door benaderd te worden door bedrijven. In principe heb je hier niet veel invloed op – het is een no go om bedrijven zélf te benaderen om te vragen of je ze kunt promoten voor geld (ook al wordt het overigens wel gewoon gedaan, dus als je denkt dat het bedrijf écht goed bij jouw business past, dan is het misschien worth a shot).

Waar je wél invloed op hebt, is het actief bijhouden van je eigen Pinterest account. Pin veel (unieke) content, zorg ervoor dat je dit met enige regelmaat doet, en houd je aan een specifieke doelgroep. Wanneer je je inzet om een zo leuk en inspirerend mogelijk account te maken, dan volgend die bedrijven hopelijk vanzelf. Vanaf een paar duizend volgers word je aantrekkelijk voor marketeers, lazen we hier.

Affiliate marketing

Als je nog nooit gehoord hebt van affiliate marketing: bij affiliate marketing prijs je het product aan van een ander. Via een gepersonaliseerde link klikt een potentiële klant door naar de website van die ander. Als iemand via jouw link iets koopt, dan krijg jij daar een beloning voor. Je kunt zélf initiatief nemen en geld verdienen door middel van affiliate marketing. Door je als partner aan te melden bij een affiliate programma, is het mogelijk om geld te verdienen met klicks, transacties of andere acties (zoals het aanmelden voor de nieuwsbrief).

Maar let op: Pinterest beloont variatie. Ga dus niet onder élke post een affiliate link hangen. Niet alleen vinden je volgers dat vervelend, maar Pinterest zal je ook straffen in je algoritme. Pas affiliate links dus alleen toe als het meerwaarde heeft voor jouw pin.

Je eigen bedrijf promoten met Pinterest

Als je een ondernemer in hart en nieren bent, kan Pinterest ook nog wel eens kans bieden om nog meer te verkopen. Heb je een e-book uitgebracht? Die kan je onder de aandacht brengen via Pinterest. Heb je een webshop voor schoenen, sierraden of hoeden? Post de foto’s op Pinterest en trek mensen via die manier naar je website. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Pinterest is een mooie manier om jezelf, of jouw creatieve uitspattingen, zichtbaar te maken aan de wereld. En als je daar dan ook nog eens geld mee kan verdienen, lijkt ons dat alleen maar mooi meegenomen.

Zo maak je jezelf nog beter zichtbaar op Pinterest

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Wait what – je kunt geld verdienen met Pinterest en zó pak je dat aan
Sluiten