Geld verdienen met bloggen – dit is hoe je daar in 2020 nog mee begint

Geld verdienen met artikelen tikken klinkt idyllisch – en is in de meeste gevallen ook te mooi om waar te zijn. Helemaal als je net begonnen bent, of in de nabije toekomst jouw blog wilt starten. Maar geen zorgen, geld verdienen met bloggen in 2020 is zéker nog mogelijk. Wij delen vier stappen waar je misschien nog niet aan gedacht had.

Anno 2020 is het misschien lastiger om ‘door te breken’ met bloggen dan pak ‘m beet tien jaar geleden (denk bijvoorbeeld aan het succes van Jennie Gielen). Tien jaar geleden was bloggen nog vrij nieuw, en deden niet veel mensen het. Tegenwoordig schieten blogs als paddestoelen uit de grond, maar dat betekent niet dat je geen geld meer kunt verdienen met bloggen. Als je het slim aanpakt en er écht voor gaat, is dat zeker nog wel mogelijk.

Geld verdienen met bloggen in 2020

Als je in 2020 je geld wilt verdienen met bloggen, zijn er vier belangrijke stappen die je kunt nemen.

1. Denk groot

Met alleen artikelen tikken en hopen dat die artikelen goed gevonden worden, ga je het helaas niet redden. Natuurlijk is het handig als je je gaat verdiepen in de SEO-waarde van je artikelen. Op basis van die SEO-waarde worden jouw artikelen namelijk gerankt in Google (dus: hoe beter je SEO-waarde, hoe eerder mensen je tegenkomen als ze Googlen). Maar denk naast het schrijven van artikelen ook aan andere digitale producten die je kunt verkopen aan je lezers.

Door middel van die verschillende digitale producten blijf je interessant. Je geeft jouw bezoekers een reden om nog een keer terug te komen, want misschien staat er dan wel weer iets nieuws online.

Ideeën nodig? Maak een (betaald) e-book. Stuur een wekelijkse nieuwsbrief met jouw interessantste artikelen. Begin met een podcast. Houd actief je Instagram-account bij, zodat mensen je overal kunnen vinden. Maak en verkoop een tijdschrift, een Instagram-cursus of een toffe workshop.

Inspirerend: Charlotte van ’t Wout was wereldwijd de eerste met cursus op Instagram: “Er deden al 3.000 mensen mee”

2. Werk met een (content) planning

Om alles overzichtelijk te houden, raden we je altijd aan om met een content planning te werken. Zo verlies je niets uit het oog. Wil jij elke donderdag een rubriek online zetten, dan knal je ‘m standaard in de content planning. Dit geldt natuurlijk voor je content, maar gebruik het ook vooral voor andere dingen. Video’s op Youtube, je Instagram-posts, you name it. Je kunt hiervoor gewoon een Excel-sheet gebruiken – dat doen we op de WorkJuice redactie ook.

Daarnaast is het niet alleen voor jou fijn om een terugkerend patroon in jouw blog te hebben, maar ook voor je lezers en eventuele adverteerders. Zij weten namelijk precies wat ze kunnen verwachten, en wanneer ze sowieso naar jouw blog terug moeten keren (want die wekelijkse meatless monday-rubriek willen ze niet missen). Een content schema oogt professioneel. En da’s precies wat jij uit wil stralen.

3. Werk met affiliate links

Als je op jouw vaker naar producten linkt, dan kan het aantrekkelijk zijn om je in te schrijven bij een bedrijf waardoor je affiliate links toe kunt voegen aan je blog. Maar we raden je wel aan om eerst even goed te kijken of dat wel meerwaarde heeft. Als je voorheen nooit linkte naar producten, kan het voor jouw volgers gek zijn als de affiliate links hun daarna ineens om de oren vliegen.

Ben je overtuigd van die meerwaarde voor jouw blog? Dan is affiliate marketing een fijne manier om wat extra geld te verdienen. Hoe je dat precies doet vertellen we je in dit artikel: een stappenplan om geld te verdienen met affiliate marketing.

4. Hang een membership aan je blog

Aan laatste manier om geld verdienen met bloggen mogelijk te maken, is het toevoegen van een membership aan je blog. Hiermee geef je members de mogelijkheid om te betalen voor extra content. Deze ‘extra content’ kan heel breed zijn. Een grotere selectie aan recepten, goede data-driven informatie, toegang tot een exclusieve fotobibliotheek… het is maar net waar jouw mogelijkheden liggen.

Bewaak bij deze manier van geld verdienen wel de kwaliteit van de extra content die je maakt. Je wilt natuurlijk wel dat je trouwe bezoekers waar voor hun geld krijgen, en niet teleurgesteld hun membership stopzetten. Dan verlies je inkomsten én een trouwe bezoeker – exact waar je niet naar op zoek bent.

Meer tips voor bloggers

The Every Girl

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Geld verdienen met bloggen – dit is hoe je daar in 2020 nog mee begint
Sluiten