Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Carrière 17 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Het grote verschil tussen succesvolle en falende ondernemers

Let’s face the truth: succesvol ondernemen is niet voor iedereen een gegeven. Je hoort weleens dat ondernemen echt in je bloed moet zitten, dat je met die skill geboren moet zijn. Toch is er één belangrijk verschil dat succesvolle ondernemers onderscheidt van falende ondernemers. Benieuwd?

Op Entrepeneur.com, dé website rondom ondernemen, pikten we laatst een interessante column op die dieper ingaat op de geheimen van succesvol ondernemersschap.

Het geheim van succesvol ondernemen

Nope, het gaat niet om ingenieuze software, een bepaalde manier van managen of de bereidheid om te innoveren. Wél heeft succesvol ondernemen alles te maken met de juiste mindset.

Er zijn mensen die zich bij een taak, een probleem of een onverwachte situatie afvragen: kan ik dit? En er zijn mensen die zich afvragen: hoe ga ik dit aanpakken? En dáár zit ‘m het verschil. De mindset van succesvolle ondernemers laat geen ruimte over voor twijfels, die vatten simpelweg de koe bij de horens en gaan geen enkele uitdaging uit de weg.

Creëer zelf de mentaliteit van een succesvolle ondernemer

Zo dus, succesvolle ondernemers hebben een bepaalde mindset die geen ruimte voor zelftwijfel toelaat. De vraag is: kan je zo’n mindset bij jezelf ook creëren? Het antwoord: ja, je kan jezelf hierin trainen!

De volgende keer dat je voor een uitdaging staat en je onzeker voelt over je eigen kunnen, vraag jezelf dan af: hoe kan ik dit aanpakken? Je legt jezelf op die manier geen beperkingen op, wat wel het geval is wanneer je jezelf twijfelachtig afvraagt of je de juiste persoon bent voor deze uitdaging. Gedaan met dit soort gedachten!

Fall in love with the problem

Wees jezelf er dus van bewust dat er verschillende manieren zijn om tegen een probleem aan te kijken. Alleen door in concrete oplossingen te denken (en niet in termen van eigen beperkingen en onzekerheden), kan een onderneming een succes worden.

In deze context wordt de volgende metafoor trouwens veel gebruikt: fall in love with the problem, not with the solution. Want natuurlijk willen we allemaal dat problemen zo snel mogelijk worden opgelost. Maar echt succesvolle ondernemers? Die vinden het minstens even leuk om de problemen te omarmen en een creatieve oplossing te bedenken.

Bottom-line hier is dat als je ervan droomt om een succesvolle ondernemer te zijn, je jezelf niet teveel limieten mag opleggen. Verander je mindset van een ‘kan ik dit‘ naar een ‘hoe ga ik dit aanpakken‘-mentaliteit en je zal veel sneller resultaten boeken. Succes!

Meer over ondernemen?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Het grote verschil tussen succesvolle en falende ondernemers
Sluiten