Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Mindset 4 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Het gemeenschappelijke geheim achter het succes van Bill Gates en Elon Musk

Er zijn figuren die de wereld fascineren met hun bijna buitenmenselijke prestaties. Bill Gates bijvoorbeeld, of Elon Musk. Benieuwd wat deze twee techgoeroes gemeen hebben? Lees even mee.

Wat Bill Gates verwezenlijkt heeft, doen niet veel mensen hem na. Aan hem danken we zowat de hele computerrevolutie. En toegegeven: zonder computer zouden we ons leven nog maar moeilijk kunnen voorstellen.

Elon Musk is natuurlijk op een heel ander vlak actief, maar als oprichter van Tesla, PayPal en SpaceX is hij net zo revolutionair als Gates.

Het geheim van Gates en Musk

Goed, in principe hebben deze twee heren niet zo héél veel gemeen. Ze komen uit een andere generatie, ze specialiseren zich in een ander vakgebied, ze hebben andere hobby’s… Maar: ze hebben even veel succes.

Hoe ze dat bereiken? Blijkbaar delen de twee een gewoonte die hen helpt tijdens hun drukke werkschema’s. Benieuwd naar wat deze gewoonte is?

Zowel Bill Gates als Elon Musk tackelen hun drukke schema’s door alles tot in de puntjes te plannen. En dan bedoelen we echt tot in de puntjes, want ze delen hun schema’s op in clusters van vijf minuten.

Vijf-minuten clusters

Een planning maken in blokjes van vijf minuten heeft als voordeel dat Musk en Gates nooit overdrijven met hun pauzes. Zomaar een uur niets doen? Dat zijn al 12 clusters van hun kostbare tijd. Met andere woorden: hun productiviteit wordt door hun strakke schema gemaximaliseerd.

Haalt iedereen dan voordeel uit zo’n strak tijdsschema waarbij geen vijf minuten spontaan ingevuld worden? Wellicht niet.

Ik zou er zelf waarschijnlijk knettergek van worden, maar ik ben dan ook geen Amerikaanse multimiljardair. Het is in ieder geval het proberen waard! En mocht vijf minuten iets te veel van het goede zijn, dan kun je natuurlijk ook gaan werken met langere blokjes.

Meer lezen over deze techgoeroes?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Het gemeenschappelijke geheim achter het succes van Bill Gates en Elon Musk
Sluiten