Door deze FocusCap heb je geen last meer van vervelende collega’s

Sommige mensen werken heerlijk met muziek op en schrijven hele rapporten zonder last te hebben van alle kletsende collega’s en andere prikkels om hen heen. Voor anderen daarentegen (me) is het ondenkbaar om ook maar enigszins productief te zijn met geluid en zoveel bewegende dingen om zich heen. Zie hier: de FocusCap.

De klep vouw je heel subtiel open, ze bevinden zich namelijk rondom de klep van een pet. Op een corporate omgeving zal het waarschijnlijk niet mogelijk zijn een pet op te zetten, maar je kunt het natuurlijk altijd proberen. Het is immers een focuscap: het helpt je minder snel afgeleid te raken en dus productiever te zijn. It’s worth the try. 

Gezelligheid op kantoor

Tegenwoordig zie je steeds vaker een ‘open office’. Het is een grote werkruimte waar alle afdelingen bij elkaar zitten. Heel leuk, gezellig en je werkt er fijn samen. Even iemand aantikken voor een vraag, een korte brainstorm en natuurlijk gezellige gesprekken zijn zo een stuk makkelijker.

Het is vooral heel fijn als je je kunt concentreren met al dat geroezemoes, maar als je daardoor erg wordt afgeleid, heb je pech. Een oplossing is een noise canceling headphone of rubberen oortjes tegen het geluid. Maar hoe bescherm je je ogen tegen al die prikkels? Precies: zet de FocusCap op.

Simpelsyteem van de FocusCap

De oogkleppen zitten vast aan de opvouwbare, zachte pet, waardoor de FocusCap weinig ruimte in beslag neemt én lekker zit. Hier wordt gedemonstreerd hoe ‘ie werkt.

De FocusCap is een Duits idee en kost maar € 30,-. Wie weet een leuk experiment voor op jouw kantoor?

Meer lezen over productiviteit?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Door deze FocusCap heb je geen last meer van vervelende collega’s
Sluiten