Flexwerken in Leiden: in deze koffietentjes kun je het beste je laptop openklappen

Soms kun je je thuis gewoon even niet meer concentreren. De was ligt op je te wachten en eigenlijk moet je nog het nieuwe seizoen van Riverdale kijken. Een werkplek helpt je focussen, maar kan ook inspireren. Op zoek naar een werkplek in Leiden? Hier kun je het beste neerstrijken met je laptop om te flexwerken.

Lebkov & Sons

Vlakbij Leiden Centraal vind je Lebkov & Sons, een hippe koffiezaak waar je dankzij de stopcontacten en gratis wifi de hele dag kunt blijven flexwerken. Lebkov heeft naast goede koffie ook lekkere sandwiches, maar is vooral een aanrader door de fijne openingstijden. Van maandag tot en met vrijdag kun je hier van 06:00 uur tot 20:00 uur terecht!

Adres Lebkov & Sons: Bargelaan 8

Lot en de Walvis

Lot en de Walvis is een prachtige en gezellige zaak met veel zitplek, op een fantastische locatie. Hallo uitzicht op de haven! Er hangt een fijne vibe waar je je gelijk thuisvoelt. Maar dat is niet het enige om verliefd op te worden: bij Lot en de Walvis kunnen ontbijt liefhebbers tussen het werken de hele dag door genieten van American pancakes tot shakshuka. Yum!

Adres Lot en de Walvis: Haven 1

Anne & Max

‘Jouw huiskamer in de stad’ is de slogan van Anne & Max en dat merk je meteen als je binnenstapt. Als je een stil koffietentje zoekt in Leiden, ben je hier niet bij het juiste adres. Het is een gezellige koffiezaak met hoge en lage tafels, plus wat lekkere stoelen als je toe bent aan een pauze.

Adres Anne & Max: Gangetje 2

Bakker van Maanen

Het feit dat Bakker van Maanen een bakker is, zegt al genoeg over de kwaliteit van de heerlijkheden die hier te vinden zijn. Verwacht daarnaast geen truttige bakkerij, maar een hippe industriële en semi-retro zaak die heel inspirerend werkt. Mét schappelijke prijzen, waardoor je na een dag werken niet bankroet naar huis gaat.

Meer lezen over van Maanen? Wij bezochten deze werkplek al eens.

Adres Bakker van Maanen: Nieuwe Rijn 39

Roos

Zelfgebakken taart onder het werken? Yes, please. Maar ook voor de huisgemaakte granola kom je zeker nog eens terug bij ROOS. Tel daar de gezelligheid, koffie van Brazilaanse bonen en genoeg stopcontacten bij op, en ROOS is je nieuwe favoriete plek om te flexwerken in Leiden. Probeer maar eens niet te kwijlen bij het bekijken van het Instagram-account.

Adres Roos: Botermarkt 12

Borgman Borgman

Deze koffiebranderij en espressobar in één moet hoog op je ‘must try’-lijstje komen van werkplekken in Leiden. Vader en zoon Borgman (leuk!) branden de koffie twee à drie keer per week zelf volgens de slow roast-methode. Je komt bij Borgman Borgman dus voor de koffie, maar blijft voor het ontbijt, lunch of lekker stuk taart.

Adres Borgman Borgman: Nieuwe Rijn 41

Barista Café

Met drie verdiepingen is er altijd wel een plekje te scoren in het Barista Café, en op de tweede verdieping zijn zelfs stopcontacten te vinden. Redacteur Ariela dronk hier één van de lekkerste cappuccino’s met kokosmelk die ze ooit heeft geproefd. Met een naam als Barista Café verwacht je ook wel goede koffie en die verwachting maken ze – onder andere – dankzij hun eigen koffiebonen helemaal waar.

Adres Barista Café: Catharinasteeg 5

Waag

Ruim vierhonderd jaar geleden werd het gebouw gebruikt voor het wegen van handelswaren, vandaag neem jij er plek om te werken. Oké, eerlijk is eerlijk: de cappuccino’s zijn niet het goedkoopst bij Waag in Leiden. Voor ruim 3 euro zet je hier je lippen aan de schuimlaag. Maar de fluwelen banken en de hele ambiance van het rijksmonument maken héél veel goed.

Adres Waag: Aalmarkt 21

Chummy Coffee

Goede koffie zien we toch echt als een noodzakelijkheid op een werkdag en daar zit je bij Chummy Coffee – zoals de naam al doet verklappen – helemaal goed. De gewone koffie is al to die for, maar de speciale coffee lovers kunnen hier ook hun hart ophalen. Ga voor chocolade, framboos of gember in je koffie special bijvoorbeeld!

Adres Chummy Coffee: Breestraat 97

Flexwerken in de buurt van Leiden

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Flexwerken in Leiden: in deze koffietentjes kun je het beste je laptop openklappen
Sluiten