Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Ondernemen 17 dec 2018

Female Workation: een workation naar Barcelona met vrouwelijke ondernemers

Acht dagen lang leren, werken aan je bedrijf, zonnen, de stad Barcelona ontdekken en daarna met een flinke dosis inspiratie weer naar huis. Klinkt dat jou ook als muziek in de oren? Lees dan even door. Ondernemers Suzanne van Duijn en Chantal Schram organiseren in april 2019 een Female Workation in hartje Barcelona.

Wie zijn Suzanne van Duijn en Chantal Schram?

“Ik ben Suzanne van Duijn en samen met Chantal Schram organiseer ik workations voor vrouwelijke ondernemers. We hebben ook een ander bedrijf: PR-cursus.nl. Hier leren we ondernemers hoe ze zelf hun PR kunnen doen, beter zichtbaar worden en vaker gratis in de media komen. Chantal en ik waren hiervoor allebei PR-adviseur. Daarnaast hebben we – nog steeds – een eigen reisblog. Chantal’s blog heet Reisdoc.nl en die van mij Vrijemeid.nl. Workations organiseren past dus helemaal bij ons. Lang leve reizen en ondernemen! Ik ben sinds drie jaar zelfstandig ondernemer en digital nomad. Chantal sinds de zomer van 2017.”

Digital nomad worden? Deze cursus op Instagram leert je alle tips & tricks

Wat kunnen onderneemsters verwachten van de workation?

“De eerste workation duurt acht dagen. Een volle week dus! Er is een heel globaal programma, maar voor het grootste deel bestaat de workation uit vrije tijd. Geen verplichtingen, daar houden we zelf ook niet van. Er is veel ruimte om te werken aan je eigen bedrijf, we zijn ten slotte allemaal ondernemer en de business gaat door.

Maar daarnaast is er ook tijd om van elkaar te leren en om plezier te maken. Er is in ieder geval een Spaanse les en PR-workshop inbegrepen. Ook kan iedereen meedoen aan een mastermind. Verder is er ruimte om je eigen workshop te organiseren. Zo leren de deelnemers weer wat, en heeft iedereen de kans om haar expertise te laten zien. Doordat je met allemaal ondernemers bent, is het daardoor ook onwijs goed voor je netwerk.”

Zullen er in de toekomst nog workations naar andere bestemmingen worden georganiseerd?

“Voorlopig focussen we ons op de eerste workation in april, naar Barcelona. We kozen voor Barcelona, omdat dit een echte remote work-stad is. Ook de combinatie van stad en strand vonden we ideaal. Als het een succes wordt, gaan we zeker een tweede plannen. Stiekem hopen we daar wel op natuurlijk.

Op de lange termijn zien we onszelf wel drie á vier workations per jaar organiseren, elke keer naar een andere bestemming. Het lijkt ons ook tof om bijvoorbeeld naar Kopenhagen of Berlijn, naar Portugal of een wat minder bekende stad in Oost-Europa te gaan. Als we echt wild dromen, gaan we ook eens naar Kaapstad, de USA of Azië! Oh, en een winterse bestemming lijkt ons ook heel gaaf. Genoeg ideeën!”

De prijs

Meer informatie vind je op de website van Female Workation. De 8-daagse workation kost 649 euro. Nog even nadenken? Na 1 februari betaal je 699 euro. In de prijs zitten onder andere het ontbijt en de workshops inbegrepen.

Grijp je kans, want deze workation heeft een pilotprijs. Grote kans dat de prijs bij de tweede workation omhoog gaat.

Meer lezen?

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Female Workation: een workation naar Barcelona met vrouwelijke ondernemers
Sluiten