Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Mindset 1 april 2019

Fietsers opgelet! De zomer blijkt het natste seizoen te zijn

De zon begint weer meer te schijnen! Dat betekent dat het ’s ochtends een stuk minder erg is om op de fiets te stappen. Of toch niet? De geschiedenis wijst namelijk niet uit dat het in de zomer ook daadwerkelijk minder regent. In tegendeel…

25 procent van de Nederlanders fiets ’s ochtends naar het werk. De meesten van ons checken Buienradar of kijken simpelweg uit het raam. Een slimme zet, want op je intuïtie kan je niet echt vertrouwen. Wist je bijvoorbeeld dat het natste seizoen de zomer is? Nee, wij ook niet.

Droogste dag

Viking keek in samenwerking met Buienradar naar de weerdata van de afgelopen tien tot dertig jaar, en ontdekte nog meer verrassende feiten. Zo kan je bijvoorbeeld het beste op woensdag de fiets pakken. Dat blijkt in het verleden de droogste werkdag te zijn.

fietsen naar het werk

Het beste tijdstip

Moet je altijd stipt om negen uur op werk zijn? Dan kan je het beste toch nog maar even met je baas om de tafel gaan zitten voor flexibele werktijden. Uit de historische weerdata blijkt namelijk dat het droogste uur van de dag tussen 9 en 10 uur ’s ochtends is.

fietsen naar het werk

Bovenstaande feitjes zijn leuk, maar helaas is er natuurlijk niets zo voorspelbaar als het weer en kunnen we niet garanderen dat je het op deze manier altijd droog houdt. Gelukkig laten Nederlandse fietsers zich niet zo snel afschrikken.

Vier op de vijf fietsers stapt gewoon op als het regent, maar wacht vijf à tien minuten om te zien of de bui overtrekt. Alleen bij ijzel en onweer vertikken de meeste mensen het, en gaan we met de auto (53,6 procent), het OV (35,6 procent) of lopend met de paraplu (10,8 procent).

Misschien vind je dit ook leuk

Reageer op artikel:
Fietsers opgelet! De zomer blijkt het natste seizoen te zijn
Sluiten