Redactie
Redactie Side hustle 11 dec 2020

Een extra inkomstenstroom naast je vaste salaris: waarom side hustles de toekomst zijn

Een side wat zal je misschien denken? Een side hustle. Een onderneming naast je vaste baan. Het is iets wat steeds populairder wordt. Waarom? Omdat je er heel veel energie uit haalt, omdat het een extra inkomstenstroom naast je vaste salaris is, én omdat het ondernemerschap meer gehypet wordt dan ooit.

Daarom besloot Kim Reinders dat het tijd was om meer aandacht te besteden aan deze vorm van ondernemerschap. Dat doet ze via haar Instagram-kanaal en website.

Kim Reinders van The Side Hustle
Bron: Style by Fabie

Waarom zijn side hustles zo populair?

Ondernemen is ‘in’. Iedereen doet het, iedereen wil het. Maar hoe kan het toch dat zoveel mensen tegenwoordig graag willen ondernemen? Kim haar visie daarop is als volgt: waar succesvol zijn vroeger betekende dat je een vast contract en een riant salaris had, zijn nu vrijheid, zelfstandigheid en impact maken de pijlers van succes. Pijlers die horen bij het ondernemerschap.

Toch is ze er van overtuigd dat lang niet iedereen geschikt is om fulltime te ondernemen. Het grote nadeel van ondernemen is namelijk de (financiële) stress en onzekerheid die het met zich meebrengt. Daarom zijn volgens haar side hustles zo in opkomst: wél het plezier van ondernemen, niet de financiële stress en onzekerheid. De huur en boodschappen betaal je namelijk gewoon van je vaste salaris.

Lees ook: Hoe je side hustle je kan helpen beter te worden in je baan

Komende jaren een shift

Dat side hustles steeds populairder worden laten de cijfers ook zien. Met name als zelfstandige zonder personeel aan de slag gaan naast een vaste baan is populair. Vorig jaar waren er in oktober 250.000 mensen met een side hustle. Dat is een kwart meer dan een jaar eerder (oktober 2018) volgens onderzoek van de Kamer van Koophandel. De komende jaren zal er volgens Kim dan ook een shift komen van fulltime voor één bedrijf werken naar parttime werken en daarnaast ondernemen. De focus zal steeds meer komen te liggen op individuele talenten en dromen, flexibele werktijden én werken op afstand . Een omgeving waar side hustles heel goed passen.

Juist in gekke tijden als deze, waarin we meer thuis zitten dan ooit, is het de perfecte timing om iets voor jezelf te starten. Grote kans dus dat de cijfers dit jaar flink verder zullen stijgen. Het probleem waar veel mensen echter tegenaan lopen is dat ze wel graag iets willen starten maar niet goed weten hoe en wat nou die eerste stappen zijn. Daarom vind je op thesidehustle.nl heel veel artikelen, inspirerende interviews en kan je vanaf januari ook een cursus volgen via het platform. Daarbij leer je in vier weken hoe je op winstgevende ideeën komt en wat de eerste stappen zijn voor het opzetten van een side hustle.

Zo kan jij ook de energie, het plezier én de extra inkomsten ervaren die een side hustle met zich meebrengt.

Kim Reinders heeft onlangs het platform thesidehustle.nl opgericht. Een platform vol informatie en inspiratie over ondernemen naast een baan in loondienst, want het een hoeft het ander niet uit te sluiten. 

Verder lezen?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Een extra inkomstenstroom naast je vaste salaris: waarom side hustles de toekomst zijn
Sluiten