Tessa Ham
Tessa Ham Ondernemen 21 jul 2021

WorkJuice Podcast: Evelien de Vries is pas 30 jaar, maar runt een miljoenenbedrijf

Eigenlijk wilde Evelien de Vries professor Frans worden, maar dat liep anders toen ze op haar 21e verjaardag een Engelse krultang cadeau kreeg. Tijdens een kappersbezoek in Nederland vertelde Evelien namelijk zo enthousiast over de krultang, dat de kapper hem wel wilde gaan verkopen in Nederland. Dat was het moment dat Evelien’s ondernemersvuur werd aangewakkerd.

Het bleek het begin te zijn van miljoenenbedrijf MDV Europe.

Het verhaal van Evelien

Ze wist niets over ondernemen, sales of verkoop, maar besloot toch in de auto van haar moeder Nederland door te crossen om de krultang bij kapperszaken te verkopen. Binnen een maand tijd was haar eerste voorraad van 60 krultangen uitverkocht en dus kocht ze voor de volgende maand 120 stuks in.

Uiteindelijk groeide haar bedrijf uit tot het MDV Europe dat het nu is. Met haar distributiebedrijf halen Evelien en haar team mooie internationale beautymerken naar Europa. Deze merken bieden zij ondersteuning bij logistiek, sales, marketing en PR. Daarnaast heeft MDV Europe ook eigen merken.

WorkJuice Podcast

We nodigden Evelien uit om de studio om alles te horen over haar inspirerende verhaal. Want hoe heeft ze haar ‘bedrijfje’ in krultangen uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf? En hoe ga je om met de druk om steeds meer te willen bereiken?

We hebben het ook over Evelien’s missie: de promotie van vrouwelijk ondernemerschap.“Het voelt als mijn verantwoordelijkheid om te zorgen dat meer vrouwen de kans krijgen en toegang tot de kennis hebben om een bedrijf op te richten.”

Geen short cuts

Als zij het kan, kan jij het ook, is haar motto. Daarbij is het wel belangrijk om vol te houden. “Je leest vaak in het nieuws over ondernemers die een overnight success zijn geworden”, zegt ze in de podcast. “En dat bestaat ook. Maar het overgrote deel van de succesvolle ondernemers heeft keihard gewerkt om hier te komen. Jeff Bezos is ook al in 1994 begonnen.”

Er zijn geen short cuts, wil Evelien meegeven, maar het is zeker mogelijk. Ongeacht leeftijd en geslacht. Succesvol ondernemen is mogelijk, zolang je zelf volledig gelooft in wat jouw bedrijf te bieden heeft en je de lat voortdurend een stukje hoger blijft leggen.

In de toekomst hoopt ze veel meer vrouwen te zien die bedrijven runnen met meer dan een miljoen omzet per jaar. Een mooi streven, al zeggen we zelf. Benieuwd geworden naar het verhaal en de adviezen van Evelien? De nieuwste WorkJuice Podcast is nu te beluisteren via je favoriete podcastapp.

Hashtag Lifegoals deelt 5 tips voor meer structuur en productiviteit in de WorkJuice Podcast

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
WorkJuice Podcast: Evelien de Vries is pas 30 jaar, maar runt een miljoenenbedrijf
Sluiten