Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel | LinkedIn Mindset 8 december 2019

Wereldberoemde relatietherapeute Esther Perel lanceert nu een podcast over werken

Ken jij Esther Perel al? De van oorsprong Belgische psychologe werd wereldberoemd met haar boek over Erotische Intelligentie en de relatiepodcast Where should we begin. Onlangs lanceerde Esther Perel daarnaast ook een podcast over het werkleven, en we couldn’t be more interested.

Dat Esther Perel over romantische relaties heel wat te zeggen heeft, staat buiten kijf. Maar sinds kort blijkt ook dat het werkleven geen onbekend terrein is voor de relatietherapeute. Dat bewijst ze in haar nieuwe podcast How’s Work?

Esther Perels nieuwe podcast: How’s Work?

In de podcast How’s Work? geeft Esther Perel therapie aan werknemers die zich ongelukkig voelen op het werk. Sommige werknemers hebben het gevoel dat ze niet vooruit komen in hun baan, anderen ervaren buitensporig veel stress. Weer anderen maken dagelijks conflicten mee.

Met toestemming van de werknemers gebruikt ze de opnames van de therapie als uitgangspunt van de podcast. Het idee is bij elke aflevering hetzelfde: de kwaliteit van onze relaties bepaalt de kwaliteit van ons leven – zowel thuis als op het werk. Wat je overkomt in je privéleven, neem je mee naar de werkvloer en dit is van invloed op je professionele leven.

Daten als metafoor voor werken

Opmerkelijk is hoe Esther Perel parallellen ziet tussen romantische relaties en relaties op het werk. “In liefdesrelaties hebben we hooggespannen verwachtingen van een romantische partner, maar in feite hebben we tegenwoordig net zulke torenhoge verwachtingen van ons werk”, stelt Esther Perel in een interview met The Lily.

Daarom beargumenteert Esther Perel dat we werken op dezelfde manier moeten bekijken als daten: “Gezonde relaties op het werk aangaan vereist dezelfde mate van introspectie en zelfbewust zijn als het aangaan van een gezonde relatie met een partner”, vertelt ze aan MindBodyGreen.  “Vandaag de dag zijn er twee plaatsen waar mensen hun gevoel van identiteit en voldoening halen: in romantische relaties en in de relaties thuis en op het werk.”

Dat punt diept Esther Perel verder uit in haar podcast How’s Work, die naast heel wat inzichten over relaties op het werk ook thema’s als werkconflicten, familierelaties en genderongelijkheid behandelt. Een aanrader!

How’s Work? is nu te beluisteren via Spotify.

Meer podcasts?

Reageer op artikel:
Wereldberoemde relatietherapeute Esther Perel lanceert nu een podcast over werken
Sluiten