Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Thuis 29 aug 2020

7 betaalbare espresso machines om thuis heerlijke koffie te zetten

Misschien heb je er wel eens over gedroomd om je filterkoffiezetapparaat te vervangen met een wat professioneler apparaat. Maar ja, is dat het echt waard als je alleen op zaterdag en zondag van dat lekkere kopje koffie kunt genieten, omdat je de rest van de week op kantoor zit? Je voelt ‘m al aankomen, nu we zoveel (blijven) thuiswerken, vinden wij dat de perfecte vrijbrief om jezelf te trakteren op een betaalbare espresso machine.

Met deze koffiezetapparaten kun je thuis helemaal losgaan als amateur barista.

Koffie zetten met een pistonmachine

Heerlijke koffie willen we allemaal wel, maar let op dat het tijd en geduld kost om te leren hoe je de meest smaakvolle koffie zet met zo’n pistonmachine. Als je dat leuk juist vindt, go for it! Heb je dat geduld niet? Dan kan je beter voor een volautomatische espresso machine gaan.

Natuurlijk heb je ook pistonmachines met veel meer opties en een nog veel betere kwaliteit, maar die zijn meteen ook onwijs prijzig. Wil je eerst je teen in het water dippen? Bekijk deze betaalbare espresso machines dan eens.

delonghi kleine espresso machine
Bron: Amazon

Espresso machine DeLonghi – €

Prijs: €161,00 op Amazon

Deze espresso machine van DeLonghi is maar 15 cm breed, en neemt daardoor niet te veel van je aanrechtblad in beslag. Volgens de recensies is de Dedica Style EC 685.BK gemakkelijk te gebruiken. Fijn, want dan waan jij je een ware barista zonder te veel hustle. De thermoblock technologie houdt het water op exact de vereiste temperatuur voor een perfecte espresso. Liever een cappuccino? Door de verstelbare melkschuimmond zet je die ook gemakkelijk zelf.

vintage espresso machine delonghi
Bron: Amazon

Retro espresso machine DeLonghi – €

Prijs: €152,63 op Amazon

Deze espresso machine van DeLonghi met een retro en vintage look, konden we je ook niet onthouden. De Icona Vintage ECOV 311.BG is klein en compact, maar levert je wel dat perfecte Italiaanse kopje koffie op de momenten dat je het nodig hebt. Dankzij de melkopschuimer kun je niet alleen een heerlijke espresso, maar ook een cappuccino zetten. Je kunt gemalen koffie of handige pads gebruiken in dit apparaat. Als je van koffie met verse bonen houdt, zal je dus ook zelf nog een bonenmaler moeten aanschaffen!

espresso machine illy
Bron: Amazon

Espresso machine Illy – €

Prijs: €133,57 op Amazon

Deze espresso machine van Illy is ook verkrijgbaar in het wit en rood en is makkelijk bedienbaar door de verschillende knoppen. Bij deze machine gebruik je Illy capsules om je perfecte kopje koffie te zetten. Ook deze is door het stoommondstuk heel goed te gebruiken door cappuccino-liefhebbers.

Lees ook: De logische verklaring van waarom we zo verknocht zijn aan onze koffie

espresso machine Solis
Bron: Amazon

Solis Barista machine – €€

Prijs: €359 op Amazon

Deze Solis Barista machine is iets duurder, maar geeft je daardoor ook de vrijheid om verse bonen te gebruiken naast filterkoffie en pads. Door de opwarmtijd van 40 seconden heb je binnen van mum van tijd een lekker kopje koffie op tafel staan, en ook nog eens met de perfecte temperatuur.

Bron: Coolblue

Pastelblauwe Smeg – €€

Prijs: €334 op Coolblue

Deze té leuke blauwe variant van het merk Smeg (ja, van die koelkasten!) moesten we ook delen. Door z’n retro look en fijne kleur is het een echte eyecatcher in je interieur. En dan zet ‘ie ook nog eens heerlijke espresso’s, cappuccino’s en latte’s. What’s not to like? Let op: ook bij deze heb je wel een losse koffiemolen nodig. Blauw niet je ding? Hij is er ook in het roze, crème en zwart.

sage barista machine
Bron: Coolblue

Sage barista machine – €€€

Prijs: €599 op Coolblue

Wil je het een tikkeltje serieuzer aanpakken, maar nog geen duizenden euro’s kwijt zijn voor een espresso machine? Dan is deze Sage barista machine misschien wel de juiste keuze voor je. De machine heeft een ingebouwde koffiemolen en de temperatuurcontrole op de rvs melkkan geeft precies aan wanneer het melkschuim de ideale temperatuur heeft bereikt. Zoals vaker het geval is met duurdere producten heeft deze een langere levensduur dan de anderen in dit lijstje.

professionele espresso machine delonghi
Bron: Coolblue

Serieuze espresso machine DeLonghi – €€€

Prijs: €799 op Coolblue

Voor de barista die het een stuk professioneler aan wil pakken is er ook deze machine van DeLonghi. Een prachtig apparaat met een groot water reservoir en een speciaal advanced latte system, waardoor je met het melkschuim ook aan de slag kan gaan met latte art. Ook fijn: het is een stil apparaat, waardoor je wel nog gewoon een normaal gesprek kan voeren terwijl je een koffie zet.

Dit vind je misschien ook interessant

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
7 betaalbare espresso machines om thuis heerlijke koffie te zetten
Sluiten