Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Geld 2 nov 2018

Ellen Pompeo’s advies voor werkende vrouwen is spot on

Tegenwoordig is Ellen Pompeo van Grey’s Anatomy één van de best betaalde actrices. Maar dat was ooit wel anders. Het heeft ontzettend veel tijd gekost om te komen op de plek waar ze nu staat. Het advies dat Ellen ons meegeeft: “Ben zelfverzekerd en don’t take any shit.

Dat de Hollywood wereld geen makkelijke wereld is, wist je waarschijnlijk allang. Vooral voor vrouwen is het erg lastig. Hollywood is een industrie die (vooral) vroeger gedomineerd werd door mannen. Tegenwoordig komen gelukkig ook steeds meer vrouwen in de spotlights. Maar dit gaat lang niet zo makkelijk als dat zou moeten. Ellen Pompeo deelt haar advies voor alle werkende vrouwen.

“Wees niet bang een bitch te zijn”

Hollywood is een keiharde industrie waarin je voor jezelf op moet komen. Maar niet alleen in die industrie is dat belangrijk. “Wees niet bang een bitch te zijn”, is haar advies.

En met een bitch zijn bedoelt ze dat je voor jezelf moet opkomen. Verdedig jezelf tegenover anderen. Dwing respect af bij de mensen die je niet respecteren. En wees niet bang om te vragen wat je rechtmatig verdient. “Vrouwen denken heel snel: oh, kunnen we dat wel vragen? Is dat oké?” Maar waarom zouden wij vrouwen dat niet kunnen vragen en mannen wel? Het is toch niet gek dat jij wilt weten waar je recht op hebt?

Ook interessant: Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen – dit is waarom

Ellen Pompeo’s verhaal

Ellen Pompeo verscheen in januari in het nieuws nadat zij met een The Hollywood Reporter had gesproken over haar eigen gevecht om zichzelf te verdedigen op de Grey’s Anatomy-set, dankzij een aantal langdurige loononderhandelingen.Ik belde Shonda (de screenwriter en producer van Grey’s Anatomy) en vroeg: ben ik hebzuchtig?”

We moeten jonge vrouwen leren dat het oké is om te vragen waar ze recht op hebben. Hopelijk maakt onze generatie vrouwen het makkelijker voor ze. Maar ik denk dat je een bitch moet zijn, toch? Wees niet bang om een bitch te zijn.”

Als het gaat om gelijkheid van mannen en vrouwen op de werkvloer zijn we er nog lang niet. Maar beetje bij beetje komen we steeds dichterbij. Ellen hoopt dat elke vrouw in de spotlights laat zien dat het goed is om voor jezelf te vechten. En gelukkig doen steeds meer vrouwen dit ook. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Emma Watson, Zendaya en Rihanna.

Wij vrouwen zijn powervrouwen en dat mag iedereen zien.

Meer lezen over vrouwen op de werkvloer?

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Ellen Pompeo’s advies voor werkende vrouwen is spot on
Sluiten