Zo maak je je eigen gifjes voor Instagram

De Instagram gifjes zijn zó leuk! Je kan er je Stories mee opvrolijken of voorzien van een grappige twist. Je hebt al behoorlijk wat keuze, maar wist je ook dat je ze zelf kan creëren?

Gif’s bestaan al langer dan vandaag maar pas recent hebben ze hun intrede gemaakt op Instagram. Inmiddels kunnen we ze niet meer wegdenken uit de Stories.

Helemaal leuk wordt het als je weet dat je ze ook zelf kan creëren. Daar is wat geduld voor nodig, maar hoe satisfying zal het zijn als je je eigen gifje ziet schitteren op je verhaal? Bovendien is het ook goed voor je merk als anderen ze gaan gebruiken.

Stap 1: Teken/ontwerp je gif

Alles begint bij het uitwerken van een digitale schets van je gifje. Bedenk op voorhand hoe je je afbeelding wil laten bewegen. Een bewegende afbeelding is eigenlijk een vertoning van verschillende afbeeldingen snel na elkaar. Voor een gif zal je dus verschillende afbeeldingen moeten tekenen.

Als je je schetsen in je hoofd hebt, werk ze dan uit in een digitaal tekenprogramma. Illustrator is hiervoor ideaal.

Stap 2: Bewaar al je afbeeldingen als PNG’s

Vervolgens sla je al je afbeeldingen op als PNG’s met een transparante achtergrond. Als ze geen transparante achtergrond hebben, worden ze niet geaccepteerd op Instagram.

Stap 3: Animeren maar

Dit is de stap waarin je gifje tot leven komt. Hiervoor kan je het beste Photoshop gebruiken. Als je het stappenplan van deze link volgt, creëer je binnen de kortste keren een leuke gif.

Stap 4: Uploaden en gebruiken maar!

Als je eenmaal je animatie hebt geüpload als een .gif-bestand, moet je je ‘m uploaden op www.giphy.com. Dit is de provider die Instagram gebruikt. Je zal hier een account moeten aanmaken via deze link. Op deze manier word je een brand partner van Instagram. Elke keer dat je vanaf dan een gif uploadt op Giphy, komt ‘ie een paar dagen later in de Instagram-database.

Kriebelt het bij jou ook om aan de slag te gaan? Succes!

Volg jij WorkJuice al op Instagram en LinkedIn?

Meer lezen over Instagram?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Zo maak je je eigen gifjes voor Instagram
Sluiten