Zo zet je thuis je eigen fotostudio op

Ben je ondernemer die z’n producten af en toe op de foto moet zetten? Een fotograaf die portretten wil schieten? Of een marketeer die content moet schieten voor een klant? Een eigen fotostudio creëren waar jij de regels bepaalt en alles in handen hebt, klinkt dan als een héél goed idee, zeker nu door corona. Maar waar begin je?

Je moet er natuurlijk wel goed de ruimte voor hebben, maar geloof ons als we zeggen dat een fotostudio helemaal niet veel ruimte hoeft in te nemen. Het is natuurlijk wel fijn als je een béétje je kont kunt keren.

De voordelen van een eigen fotostudio

Het voordeel van een eigen fotostudio is dat je bij het fotograferen van mensen prima afstand kunt houden doordat je de omgeving kent. Je durft mensen ook waarschijnlijk sneller aan te spreken wanneer ze te dichtbij komen. Voor productfotografie ben je met een eigen studio niet langer afhankelijk van de ruimtes van andere mensen.

Het beste natuurlijke licht

Voor het maken van mooie foto’s is het belangrijk dat je mooi natuurlijk licht hebt. Maak je fotostudio dus op een plek waar er genoeg natuurlijk licht naar binnen schijnt.

Creëer een eigen set

Zorg vervolgens dat je een eigen set creëert. Daarbij is het belangrijk om de achtergrond van je shoots te bepalen, maar met een effen muur kom je al een heel eind.

Dan moet je daarnaast nog bepalen of je een stoel neerzet voor personen om op te zitten of waar je jouw producten neerzet om productfoto’s te maken. Denk hierbij aan het aanrecht, tafeltjes, stoelen of krukjes.

Extra verlichting kan geen kwaad

Natuurlijk licht is belangrijk, maar ook extra verlichting is een essentieel element voor foto’s. Veel influencers en YouTubers werken met ringverlichting om foto’s en video’s een mooi verdeelde verlichting te geven.

Wees creatief

Je mag best creatief omgaan met de ruimte voor jouw foto’s. Schilder de muur als je toch niet tevreden bent met de achtergrond en gebruik huiselijke spullen als props om je foto’s levendiger en mooier te maken. Het is even een werkje, maar dan heb je wel een mooi resultaat.

Dit vind je misschien ook interessant

Later

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Zo zet je thuis je eigen fotostudio op
Sluiten