4 redenen waarom je dromen opgeven stoerder is dan je denkt

Het stoppen met een opleiding die je graag wilde afmaken of een baan waar je hard voor hebt gewerkt, voelt vaak als falen. Maar je dromen opgeven en ruimte maken voor nieuwe dromen, is helemaal niet erg.

Integendeel, het is juist heel stoer om dat te doen. Dit opent misschien je wereld voor hele nieuwe kansen en inzichten die je niet had gekregen op de plek waar je vandaan komt.

Dromen opgeven?

Wees dus niet beschaamd of bang om die stap te zetten als je denkt dat het beter voor je is.

1. Je leert dat de wereld functioneert zonder jou

Want één ding is zeker: de wereld draait door zonder jou. Je hoeft dus niet altijd met iets belangrijks bezig te zijn. Je mag best een stapje terug nemen en dingen van de zijlijnen bekijken. Krijg de realisatie dat het niet erg is om soms een dagje vrij te nemen of ziek te zijn.

2. Je leert dat keuzes tijdelijk zijn

Uiteindelijk is dit allemaal tijdelijk en komen er nieuwe dingen op je pad die misschien wel veel leuker zijn. Dat je deze keuze nu hebt gemaakt, betekent niet dat het nu alleen nog zo moet. Een keuze is niet definitief en het beïnvloedt niet je hele leven, ook al denk je misschien van wel.

Ook interessant: Niet meer dromen, maar gewoon doen: zo pak je die carriereswitch aan

3. Je leert dat je meer bent dan je doet

Het leven gaat echt niet alleen om werken en het behalen van successen. Het leven gaat namelijk ook om vriendschappen, liefde, je persoonlijke geluk, gezondheid en eigenlijk nog veel meer. Je dromen opgeven zorgt er wellicht voor dat je meer tijd hebt voor andere dingen. Neem deze tijd om te focussen op andere belangrijke dingen in het leven, zoals je familie en vrienden.

4. Dit is misschien wel de weg naar successen

Dat je gestopt bent met je huidige baan of opleiding, heeft een reden. Misschien is die reden wel dat dit gewoon niet voor jou was en er andere successen voor jou weggelegd zijn. Wie weet is dit wel de weg naar die nieuwe successen. Niet iedereen behaalt namelijk op dezelfde manier een succes in het leven.

Misschien ook interessant:

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
4 redenen waarom je dromen opgeven stoerder is dan je denkt
Sluiten