4 op de 5 digital nomads heeft behoefte aan persoonlijk contact met community

Een digital nomad bestaan klinkt vaak als het ideale leven. Zelf bepalen wanneer je werkt en vooral zelf bepalen vanaf welke locatie je je opdrachten uitvoert, een gevalletje heaven on earth, niet waar? De zon hoeft maar te schijnen en je kunt je biezen pakken en het avontuur tegemoet – gewoon voor je werk.

Maar los van alles wat aan de buitenkant zo perfect lijkt, zit er ook een keerzijde aan het bestaan. Je staat er vaak alleen voor en hebt geen directe collega’s om van te leren en mee te overleggen.

Digital nomad bestaan

Uit onderzoek van LinkedIn onder 300 digital nomads is dan ook gebleken dat remote werken niet alleen maar rozengeur en maneschijn is.

Connectie met anderen

LinkedIn heeft de digital nomads gevraagd naar hun wensen en behoeften. Wat bleek? Een groot deel (4 op de 5) snakt naar persoonlijke connectie met anderen in het werkveld.

Ook al is er vaak online een grote verbintenis via social media, het leggen van offline contact blijkt voor ruim 20 procent van hen toch een uitdaging te zijn.

Kennis opdoen en uitwisselen

Ook een online omgeving voor de ontwikkeling van nieuwe skills en het uitwisselen van kennis met elkaar is met respectievelijk 71 en 69 procent een grote behoefte.

Ook interessant: 4 redenen voor bedrijven om digital nomads in te huren/aan te nemen

Vinden van werk

Daarnaast is het vinden van nieuwe opdrachten vanuit het buitenland voor veel freelancers lastig. 2 op de 5 procent van de digital nomads is van mening dat het ‘buitenland bestaan’ het lastiger maakt om leads te vinden.

Ben je digital nomad en vind je het lastig om werk te vinden? Op deze sites vind je opdrachten als freelancer in het buitenland.

Voordelen remote werken

Natuurlijk is er ook hartstikke veel wél heel leuk en positief aan de manier van leven en werken. Zo brengt het een groot gevoel van vrijheid met zich mee, vindt ruim de helft van de ondervraagden. Daarnaast word je zelfstandiger, verbreed je je netwerk en word je creatiever in de manier van netwerken.

Doen: Zo zorg je dat je van je baas in het buitenland mag werken

Belangrijkste eigenschappen

Twijfel je om zelf het roer om te gooien en een digital nomad bestaan op te bouwen? Volgens freelancers die in het buitenland werken zijn zelfvertrouwen (66%), aanpassingsvermogen (61%) en netwerken (42%) de belangrijkste eigenschappen om een succesvol digital nomad bestaan op te bouwen.

Ervaringen van andere digital nomads

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
4 op de 5 digital nomads heeft behoefte aan persoonlijk contact met community
Sluiten