Op deze sites kun je werk vinden als digital nomad

Wauw, je hebt besloten je 9 tot 5 baan op te zeggen en al werkend de wereld rond te reizen! Of misschien twijfel je nog. Want ja, om een digital nomad te zijn, moet je wel eerst werk vinden. Gelukkig zijn er tal van websites waar je vacatures voor digital nomads kunt vinden.

Het is eerst wel handig om uit te vogelen wat voor werk je leuk zou vinden om te doen. Denk hierbij aan een copywriter, coach, virtueel assistent, grafisch designer, developer, vertaler of online marketeer. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden! Zolang je alles locatie onafhankelijk kunt doen, is de baan geschikt voor je digital nomad lifestyle.

Waarschuwing

De volgende websites gaan je geen miljoenen in de bank opleveren. Er is namelijk veel concurrentie en er zijn mensen die een hele lage prijs voor hun diensten vragen. Veel bedrijven kiezen dan toch voor de goedkoopste prijs. Maar als je net begint of een beetje extra cash nodig hebt, kunnen deze websites wel van pas komen.

Websites voor digital nomad banen

Travel Massive Community

Bij de Travel Massive Community kun je vacatures vinden, maar de community is zoveel meer dan dat. Zo kun je er andere digital nomads leren kennen, worden er leuke evenementen gedeeld en worden er interessante webinars gehouden.

Je eigen werk verkopen

Ben je fotograaf, schrijver of kunstenaar? Via websites als shutterstock, etsy en writersmarket kun je op een vrij makkelijke manier je eigen werk verkopen.

Hoofdkraan

Veel van de websites in dit rijtje zijn internationaal, maar Hoofdkraan.nl is specifiek een Nederlandse website. Deze website is niet speciaal voor digital nomads, maar voor alle freelancers. De meeste opdrachten kunnen wel locatie onafhankelijk worden uitgevoerd, waardoor de website wel ideaal is voor reizigers.

Je hebt natuurlijk ook internationale marktplaatsen voor opdrachten:

Succes!

Meer lezen over de digital nomad lifestyle?

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Op deze sites kun je werk vinden als digital nomad
Sluiten