Digital nomad worden? Deze cursus op Instagram leert je alle tips & tricks

Suzanne van Duijn werkte in loondienst van vakantie naar vakantie. Drie jaar geleden besloot ze daarom haar baan op te zeggen en digital nomad te worden. Lijkt het jou ook heerlijk om overal te kunnen werken, maar weet je niet waar je in hemelsnaam moet beginnen? Dan is de Instagram cursus van Suzanne waarschijnlijk iets voor jou.

Zelf zat Suzanne afgelopen tijd een maand op Bali en werkt ze nu zes weken lang in Chiang Mai, Thailand. Het was voor haar geen moeilijke keuze om haar baan op te zeggen. Ze wist dat ze dit wilde. Maar dat betekent niet dat ze niet graag dingen had willen weten voordat ze met de digital nomad lifestyle was begonnen.

Daarom bedacht ze de Instagram cursus voor het worden van een digital nomad. In de cursus deelt ze al haar kennis, ervaring, fuck-ups en tips. Heel toegankelijk, gewoon via Instagram. We vroegen haar wat we van de cursus kunnen verwachten.

Hoi Suzanne, voor wie is de Instagram Cursus geschikt?

“De cursus is geschikt voor iedereen die meer wil reizen en geld wil verdienen vanuit het buitenland. Zelf voelde ik me in loondienst een beetje gevangen en leefde ik van vakantie naar vakantie. Nu ik digital nomad ben is reizen onderdeel van mijn leven en kan ik elke dag zelf bepalen waar ik werk. Heerlijk! Mijn omgeving snapte er eerst niets van. Baan opzeggen, freelancen, werken op reis..?! Maar nu ze zien wat ik doe en wat voor leven ik leid, begrijpen ze het steeds beter. Ik inspireer er zelfs anderen mee, geloof ik.”

Wat leren we in de Digital Nomad cursus?

“In de cursus behandel ik onder andere hoe je digital nomad kunt worden, hoe het in de praktijk werkt, hoe het zit met regeldingen en geldzaken, hoe je geschikte plekken vindt om te werken, gelijkgestemden en opdrachtgevers vindt, en hoe je genoeg klanten vindt én genoeg verdient. Natuurlijk deel ik ook tips, tricks en learnings. Ik ben heel realistisch en laat niet alleen de ‘Instagram-plaatjes’ zien!”

Waarom heb je gekozen voor een Instagram Cursus?

“Om eerlijk te zijn ben ik geïnspireerd door Charlotte van ‘t Wout. Zij lanceerde dit jaar de eerste cursussen via Instagram, die ik ook heb gevolgd. Instagram bleek een heel makkelijke manier om een cursus te volgen, omdat mensen toch bijna elke dag wel op Instagram zitten. Ook voor mij is Instagram een fijn platform om de cursus te maken. Geen lastige video’s editen, maar Stories maken zoals ik dat elke dag doe. Alleen dan nu veel meer haha! Mensen krijgen toegang tot het account als ze een kaartje hebben gekocht. Een goede methode!”

Hoeveel tijd ben je er elke dag aan kwijt?

“Mensen zijn er denk ik 15 minuten per dag mee bezig. Het zijn gemiddeld 50 Stories per dag, en er zit elke dag een opdracht bij. Het zijn dus vooral Stories, maar de opdrachten komen in de feed en kunnen daar dus ook besproken worden. Vragen kunnen daar ook gesteld worden. Aan het einde, op zondag 23 december, sluiten we af met een live Q&A waar ik alle vragen beantwoordt die nog niet beantwoord zijn. Zo weten deelnemers zeker dat ze al hun vragen kunnen stellen en de antwoorden krijgen die ze zoeken.”

Meedoen?

Voor 16,50 euro exclusief btw (dat is 19,95 inclusief btw) kun je zeven dagen lang de Digital Nomad cursus van Suzanne van Duijn volgen. In juni 2019 start de volgende editie van de cursus. Je kunt het lesmateriaal daarna nog een maand lang terugkijken op Instagram. Hier vind je meer informatie.

Meer lezen over digital nomads

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Digital nomad worden? Deze cursus op Instagram leert je alle tips & tricks
Sluiten