Digital nomad cruise: een cruise voor ondernemers en digital nomads

De digital nomad cruise is niet zomaar een cruise waar je zwemt, relaxt, cocktails drinkt, feest, lekker eet en op een mooie zonnige bestemming aankomt. Op de Nomad Cruise leer je ook nog eens het beste uit jezelf te halen, leer je elke dag nieuwe dingen door workshops en talks én maak je vrienden voor het leven die dezelfde lifestyle hebben als jij.

Wat is een digital nomad cruise?

Tijdens een Nomad Cruise vaar je met zo’n 150 andere ondernemers en digital nomads naar een mooie bestemming. In 2015 werd de eerste cruise gehouden. Het idee ontstond omdat in het najaar de meeste cruiseschepen zich verplaatsen om op een andere locatie te overwinteren. Voor een goedkopere prijs kun je dan meevaren. Founder Johannes Voelkner kwam zo op het idee om die tocht met een aantal andere digital nomads te maken. Hij wist toen natuurlijk nog niet dat de Nomad Cruise een begrip zou worden en daarna twee keer per jaar zou vertrekken.

Agnès is digital nomad en kan overal werken: “Maar ik werk nooit op het strand”

Waarom zou je de digital nomad cruise boeken?

Naast de overduidelijke voordelen van een cruise naar een warm land (hallo zon, hallo zwembad, hallo cocktails!), zijn er ook een hoop voordelen van specifiek een digital nomad cruise.

Alleen internet via satelliet

Je hebt geen wifi op het cruiseschip, of nou ja, alleen via een satelliet. Omdat dit erg duur is, is dit de ideale kans om een digital detox te doen. Zeker als je een eigen bedrijf hebt, is het heel verleidelijk om toch even een mailtje te sturen of toch nog even iets te checken. Op een cruise móét je bijna wel relaxen. Geeft je hoofd een hoop rust!

Workshops en talks

Op de cruise worden dagelijks workshops en talks gegeven. Het is dus ook nog eens hartstikke leerzaam. Je kunt er bijvoorbeeld van alles leren over financiering, social media en marketing. Het aanbod is heel uitgebreid. Belangrijk: je hoeft er niet per se heen, maar het mag natuurlijk wel. Tel daarbij de kennis op van elke digital nomad met wie je een gesprek aanknoopt en je gaat met heel wat nieuwe inzichten van boord.

Netwerken

Iedereen is ondernemer en digital nomad en niemand komt daar om zich op te sluiten in hun hut. Een digital nomad cruise is in de eerste plaats heel gezellig. Je leert hier like minded mensen kennen en kunt praten over dingen die je vrienden misschien niet helemaal begrijpen. Hopelijk ga je aan het einde van de cruise naar huis met de gegevens van een aantal waardevolle contacten.

De digital nomad cruise is op 19 november van Barcelona weggevaren en is momenteel nog bezig. De cruise gaat elke keer naar een andere bestemming, deze keer is het Brazilië. In de lente van 2019 staat de volgende gepland. Wil je die niet missen? Hier kun je je inschrijven voor updates.

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Digital nomad cruise: een cruise voor ondernemers en digital nomads
Sluiten