Tessa Ham
Tessa Ham Kantoren 14 mei 2020

Deskify is dé duurzame oplossing om veilig op kantoor te werken met coronamaatregelen

Alhoewel er ook veel voordelen zitten aan het thuiswerken, verlangen velen van ons ook weer naar een dagje op kantoor. We missen onze collega’s, het makkelijk even kunnen sparren en werken zonder dat de was ons aanstaart. Bedrijven zijn daarom druk bezig om te kijken hoe we weer op kantoor kunnen werken in een 1,5 meter samenleving. Eén mogelijkheid zijn plastic schermen die je inmiddels ook in alle winkels ziet. Maar er is één verliezer bij deze oplossing: de planeet.

Er mogen dan momenteel bijvoorbeeld amper vliegtuigen vliegen, de huidige coronamaatregelen zorgen wel voor een run op wegwerpplastic. Deskify biedt een duurzame oplossing.

Wegwerpplastic tijdens corona

Van kassaschermen tot bureauafscheidingen en informatieborden: wegwerpplastic wordt op allerlei manieren ingezet om verspreiding van het virus tegen te houden. Dat is logisch, want het coronavirus is op dit moment onze grootste bedreiging. Maar daarmee vergeten we wel onze grootste bedreiging op de lange termijn: het milieu.

Gelukkig worden er ook duurzame oplossingen bedacht. Om de groei van wegwerpplastic te verminderen lanceert Deskify een duurzame oplossing voor veiliger werken in de 1,5 meter samenleving.

Deskify pop-up wanden van gerecyclede petflessen
Bron: Deskify

Lees ook: De voordelen van thuiswerken: wordt het de nieuwe norm?

Pop-up wanden van gerecyclede petflessen

“Met slimme pop-up wanden gemaakt van gerecyclede petflesjes, willen we laten zien dat duurzaam ondernemen niet onmogelijk en júist belangrijk is in tijden van crisis”, zegt Ronald Hagenstein, bedenker Deskify en oprichter Viltr.

Maar Deskify heeft nog meer voordelen dan veiliger werken en bewijzen dat duurzaam ondernemen tijdens de crisis niet onmogelijk is. Zo zijn de pop-up wanden van gerecycled PET-vilt te verkrijgen in diverse formaten, kleuren en ontwerpen. Hierdoor krijgen petflessen een tweede leven én krijgen kantoorruimtes een meer vrolijke uitstraling met een persoonlijke touch.

Bovendien is het materiaal geluiddempend. Ideaal voor open werkplekken, want het lawaai van de kantoortuin is namelijk iets wat we momenteel níet missen. Ten slotte is Deskify door iedereen makkelijk te installeren. Er komt geen gereedschap aan te pas en aan bekabeling en andere obstakels is gedacht. Deskify kan worden toegepast op elk formaat bureau. De verschillende panelen zijn zo ontworpen dat je ze makkelijk in elkaar kunt schuiven.

Wij kunnen niet wachten op nog meer van deze innovatieve en duurzame oplossingen om veilig te kunnen werken op kantoor.

Verder lezen? 9 situaties tijdens het videobellen die we inmiddels allemaal herkennen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Een stukje maand over aan het eind van je salaris? 💸

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Deskify is dé duurzame oplossing om veilig op kantoor te werken met coronamaatregelen
Sluiten